Jürgen Ligi: minu sõnu mõisteti valesti

Rahandusministri ja Reformierakonna aseesimehe Jürgen Ligi sõnul mõistsid ajakirjanikud kolmapäeval tema sõnu valesti, kui ta nimetas Silver Meikari avalikku teadaannet võõra raha Reformierakonnale annetamisest kuriteoks Eesti riigi vastu.

Ligi ütles neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et ta oleks pidanud kasutama sõna "kuritegu" asemel fraasi "see on kurjast".

"Kuritegu pole see, kui Silver Meikar võtab Rein Kilgilt raha vastu ja annetab selle enda nimel, küll aga totaalne umbusalduse külvamine. Hindasin publikut üle ja ka ajakirjanikud ei teadnud tausta," märkis Ligi.

Ligi sõnul mõisteti kolmapäeval valesti ka tema sõnu, mille järgi hoolitses Reformierakond Meikari eest, organiseerides talle peale riigikogust väljajäämist töökoha inimõiguste instituudis. Ligi selgitas, et erakond soovitas inimõiguste instituudil Meikar tööle võtta. Ligi kinnitusel ei sekkunud Reformierakond kuidagi Meikari töölevõtmisesse inimõiguste instituuti.

"Ligimese kohta öeldakse soe sõna kaasa, kui see on võimalik. Kuigi ma rääkisin eile [neljapäeval] liiga krõbedalt, ei olnud Meikari töölevõtmises seal midagi ebaeetilist või lubamatut," lausus Ligi.

Kolmapäeval kogunes Reformierakonna juhatus korralisele istungile, kutsutud oli ka Meikar, kes selgitas pool tundi, miks ta oli eelmisel nädalal avalikult teatanud Reformierakonnale võõra raha andmisest. Meikar süüdistas talle sularahas raha andmises Kalev Lillot ja asja korraldamises Kristen Michalit. Ligi lausus, et temale jäi Meikari esinemine nõrgaks ning ta ei saanud aru, miks ei rääkinud Meikar sellest erakonnas, vaid tuli süüdistustega välja avalikult.

Ligi ütles kolmapäeval pärast Reformierakonna juhatuse koosolekut, et Meikar õõnestas oma teadaandega Reformierakonna kahtlastest annetustest usku ausa poliitika tegemise võimalusse ja ka Eesti riiki. Ligi lausus ka, et Reformierakond on Meikari eest hoolitsenud, organiseerides talle peale riigikogust väljajäämist töökoha inimõiguste instituudis. Ligi sõnul on Meikari kuupalk instituudis kõrgem kui on riigikogu liikme kuupalk.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD