Maakohus peab sarivägistaja süüasja uuesti arutama

Pilt on illustreeriv.Tallinna ringkonnakohus tühistas nelja naise vägistamises süüdistatava Eero Pesuri süüdimõistmise ja saatis süüasja tagasi Harju maakohtusse.

Ringkonnakohtu neljapäevasel otsusel peab maakohus kaasust uuesti arutama uues kohtukoosseisus.

Maakohtu otsuse peale esitasid apellatsioonkaebused nii prokurör kui ka kaitsja, kes leidsid, et maakohtu süüdimõistvas otsuses jäi motiive vajaka. Ühtlasi leidis prokurör, et maakohtus määratud karistus on liialt leebe, kaitsja taotles aga vastupidiselt karistuse kergendamist.

Harju maakohus mõistis 25. aprillil 33-aastase Eero Pesuri süüdi vägistamises, sugulise kire vägivaldes rahuldamises ning seadusliku aluseta vabaduse võtmises ja mõistis talle lühimenetluse korras kuue aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse. Karistusaja alguseks luges kohus mullu 18. märtsi, kui politsei ta kinni pidas.

Põhja ringkonnaprokurör Natalja Miilvee oli eelnevalt nõudnud Pesurile 15-aastast vangistust ehk maksimumkaristust. Pesurikaitsja Tõnu Meidra palus kohtul olla leebem ja mõista karistus sanktsiooni keskmises määras.

Süüdistuse järgi vägistas Eero Pesur neli naist aastatel 2009-2011 Tallinnas ja Harjumaal. Kaht ohvrit ründas mees mullu 18. märtsi hilisõhtul Tallinna kesklinnas kino Kosmose lähedal otse tänaval.

Prokuratuur esitas mehele süüdistuse ka ühe naise suhtes sugulise kire vägivaldses rahuldamises isiku poolt, kes on ka varem pannud toime samalaadse kuriteo, ja seadusliku aluseta teiselt inimeselt vabaduse võtmises.

Kohus arutas Pesuri süüasja kinniste uste taga.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD