Ministeerium on Maardu laste osalemisest Vene sõjalaagris hämmelduses

Haridus- ja teadusministeerium on hämmeldunud, et Maardu gümnaasiumi õpilased osalesid Venemaal Velikije Lukis peetud ja 9. maile pühendatud sõjamängude laagris Sojuz, millest kirjutas neljapäeval nädalaleht Eesti Ekspress.

„Kooli selline käitumine on uskumatu,“ ütles haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo ministeeriumi pressiesindaja vahendusel BNS-ile. „Vastuvõtmatu ja taunimisväärne on kasvatada lapsi isegi aeg-ajalt teisest väärtustest lähtuvalt kui need, mis Eesti ühiksond on omaks võtnud ja ühiselt heaks kiitnud.“

Maardu gümnaasiumi õpilaste esindus osales lõppeval kuul Venemaal peetud sõjalissportlikus laagris Sojuz. Haridus- ja teadusministeeriumi kinnitusel on Eesti lastele organisatsioonide Noored Kotkad ja Kodutütred näol loodud kõik võimalused sõjaliste algoskuste omandamiseks ning selleks ei pea õpinguid kaheks nädalaks katkestades sõitma välismaale.

Ministeeriumi esindaja kohtub esimesel võimalusel Maardu gümnaasiumi juhtkonnaga, et täpsustada kõiki kõnealuse vahejuhtumiga seotud asjaolusid.

Nädalaleht Eesti Ekrpress kirjutas neljapäeval, et Venemaal Velikije Lukis toimus mõne nädala eest sõjalissportlik noortelaager "Sojuz 2012 - võidu järeltulijad", millega tähistati Suures Isamaasõjas saavutatud võidu järjekordset aastapäeva. ja taas osales seal ka Eesti esindus Maardu gümnaasiumi õpilaste näol.

Juhendajana oli õpilastel kaasas Maardu linna hooldusbüroo juht Sergei Petrov, kes on ka Maardu gümnaasiumi ringijuht ja Maardu linna spordijuht. Petrov viis lapsed Velikije Lukisse ka 2010. aastal.

Sel korral toetas laagrit paljude teiste seas Vene sõjaväeluure veteranide liit ja laagrile saatis tervituse Venemaa riigiduuma väliskomitee esimees ning üks nõndanimetatud kaasmaalaste poliitika juhte Konstantin Kossatšov.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD