Tööinspektsioon hakkab kontrollima alaealiste töötingimusi

Tööinspektsioon alustab reedel alaealiste töötingimuste sihtkontrolli, mis kestab kuni 31. augustini.

Üle-eestilise sihtkontrolli eesmärgiks on uurida alla 18-aastaste töötajate töötingimuste vastavust töölepingu seaduses sätestatud nõuetele ja teavitada tööandjaid alaealiste töötamisega seotud erinõuetest, teata sinspektsioon BNS-ile

„Alaealised on riskirühm. Neil ei ole veel piisavalt elukogemust, et hoiduda ohtudest, mis neid tööl varitsevad,” ütles tööinspektsiooni peajurist Meeli Miidla-Vanatalu.

Inspektsioon soovitab sõlmida alaealisega kirjaliku töölepingu, mille puhul vastutab tema eest tööandja, nagu ka iga teise töölepinguga töötaja puhul. Kui aga lapsega on sõlmitud töövõtu- või käsundusleping, siis vastutab lapse tehtud võimalike kahjustuste eest tema seaduslik esindaja, kelleks on enamasti lapsevanem. Töölepinguga töötades peab alaealise töötasu vastama vähemalt valitsuse poolt kehtestatud alammäärale, mis on 1,80 eurot tunnis või 290 eurot kuus, kui töötatakse täistööajaga ja lepitakse kokku kuupalk.

Eelmisel suvel viis tööinspektsioon läbi samalaadse alaealiste töötingimuste sihtkontrolli, külastades 35 ettevõtet.Alaealiste töötingimused ei vastanud kehtivatele seadustele 16 tööandja juures.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD