Ministeerium tahab pikendada leebemaid tehnilisi nõudeid mopeedidele

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tahab pikendada mopeedidele kehtivaid leebemaid tehnilisi nõudeid poole aasta võrra tuleva aasta 1. jaanuarini, et võimaldada mopeediomanikel registreerida oma mopeed lihtsustatud korras.

Eelnõu eesmärk on võimaldada nendele mopeediomanikele, kes tulevad oma sõidukit registreerima pärast 1. juulit, saada oma sõiduk siiski registreeritud, ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiesindaja Rasmus Ruuda BNS-ile.

Ruuda rõhutas, et mopeedide registreerimise tähtaeg on paika pandud liiklusseaduses ning seda tähtaega ei ole majandusministeeriumil kavas muuta. Endiselt peavad kõik mopeedid olema registreeritud 1. juuliks ning pärast seda kuupäeva liikluses registreerimata mopeediga liiklemisel võib politsei rakendada liiklusseadusega kehtestatud karistusi.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts märkis reedel kooskõlastusringile saadetud eelnõus, et maanteeameti andmetel oli tänavu mai lõpuks registeeritud veidi üle 5000 mopeedi. Samas osaleb Eesti liikluses hinnanguliselt umbes 20 000 mopeedi, seega oli kuu aega enne tähtaega registreeritud vaid veerand kõigist mopeedidest. Seetõttu võib Partsi sõnul eeldada, et küllaltki suurt osa mopeedidest ei registreerita tähtajaks ehk enne 1. juulit.

Kuna mopeedide registreerimise tähtaeg on lõppemas, on viimastel nädalatel tekkinud maanteeameti liiklusbüroodesse järjekorrad oma mopeedi registreerida soovivatest inimestest.

Mullu juulis kehtima hakanud liiklusseaduse järgi peavad kõik mopeedid olema hiljemalt tänavu 1. juuliks olema registreeritud maanteeameti liiklusregistri büroos. Enne 1. juulit 2011 kasutuses olnud mopeedidele kehtib 1. juulini üleminekuperiood, mille jooksul on võimalik sõiduk registreerida. Igal liiklusregistris registreeritud mopeedil peab olema kehtiv liikluskindlustuse leping vaatamata sellele, kas mopeedi liikluses kasutatakse või mitte.

Mopeedi registreerimise eest tuleb tasuda riigilõivu 9,58 eurot. Mopeedi registreerimismärgi väljastamise eest on riigilõiv 6,39 eurot.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD