Nädala lõpp toob taas vihmahood

Kui nädala keskel on oodata vähese pilvisusega sajuta ilma, siis nädala lõpuks ennustab ilmajaam vihmahooge.

Ööl vastu teisipäeva jääb Ida-Eesti veel kuiva kõrgrõhuharja mõjusfääri, kuid Lääne-Eestisse jõuavad üle Läänemere Soome suunas liikuva madalrõhkkonna sajupilved. Päeval liigub üle Eesti madalrõhulohk koos vihmasajuga. Öösel puhub lõunakaare tuul 2-8, hommikul lääne poolt alates pöördub kagutuul edelasse ja läände ning tugevneb 6-12, puhanguti 15, Põhja-Eestis kuni 18 m/s. Sooja on öösel 7 kuni 13, päeval 14 kuni 18 ning Kagu-Eestis 21 kraadi.

Kolmapäeval tugevneb edela suunalt kõrgrõhuala, mis jääb kohale ka neljapäevaks. Kolmapäeval on sajuta ilm. Puhub edela- ja läänetuul 6-10, põhjarannikul puhanguti 15 m/s, õhtupoole tuul nõrgeneb. Sooja on öösel 8 kuni 14, päeval 15 kuni 21 kraadi.

Neljapäeval on ilm sajuta ning läänekaare tuul nõrgeneb. Sooja on öösel 6 kuni 12, päeval 15 kuni 21 kraadi.

Reedel kõrgrõhuala mõju nõrgeneb ja lõuna poolt läheneb Eestile madalrõhuvöönd. Püsib olulise sajuta ilm. Puhub nõrk muutlik tuul. Sooja on öösel 6 kuni 12, päeval 16 kuni 22 kraadi.

Laupäeval arenevad madalrõhuvööndis hoogsajupilved. Öösel sajab kohati vihma, päev on vihmahooge pea kõikjal Eestis, õhtul sajuvõimalus väheneb. Sooja on öösel 8 kuni 12, päeval 15 kuni 20 kraadi.

Pühapäeval ja esmaspäeval jääb Eesti Lõuna-Skandinaavia kohalt kirdesse liikuva ulatusliku madalrõhuala ida-, hiljem lõunaserva. Järjestikused vihmasajud liiguvad edela poolt üle Eesti. Sooja on öösel 8 kuni 13, päeval 15 kuni 20, pühapäeval võib ida pool olla kuni 22 kraadi.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD