Politsei pidas kinni sigarettide smugeldamises kahtlustatava jõugu

Politsei pidas eelmisel nädalal kinni kümme inimest, keda on alust kahtlustada illegaalsete tubakatoodete ja alkoholi organiseeritult Eestisse toimetamises ja turustamises, neist neli võttis kohus vahi alla.

Kahtlustuste kohaselt osales grupeeringu tegevuses vähemalt 12 inimest, teatas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja BNS-ile.

Kahtlustatavad pidasid kinni Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo organiseeritud ja raskete kuritegude talituse töötajad koostöös kolleegidega Lõuna ja Lääne prefektuuridest ning keskkriminaalpolitseist

"Kahtlustatavate kinnipidamisele eelnes põhjalik eeltöö, mis tagas igakülgselt eduka tulemuse, samuti oli erinevate politseiüksuste ühine tegutsemine suurepäraselt koordineeritud," kommenteeris kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtiv Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Aro Siinmaa.

Prokuröri sõnul kahtlustatakse kinnipeetuid illegaalsete tubakatoodete ja alkoholi Eestisse toimetamises ja turustamises. Grupeerigu tuumiku pidas politsei kinni vahetult pärast seda, kui nad olid toimetanud Lätist Eestisse 850 000 Valgevene maksumärkidega müügipakendites sigaretti. Kahtlustatavad transportisid sigarette julgestusmasina saatel mahtuniversaali ja kaubikuga. Saateauto ja sigaretilastiga mahtuniversaali tabasid politseinikud Valga linnas.

Kaks kahtlusalust püüdsid kaubikuga suurel kiirusel põgeneda, et suitsukoormast vabaneda, kuid politseipatrull ja kriminaalpolitseinikud pidasid nad Valgamaal kinni. Samaaegselt alustasid operatiivgrupid läbiotsimisi isikute juures, keda oli alust seostada ebaseadusliku kauba ladustamise ja edasimüügiga. Korrakaitsjad leidsid mitmetest hoonetest ja sõidukitest nõuetele mittevastavaid alkoholi- ja tubakatooteid ning muid sellise kauba käitlemisele viitavaid asitõendeid.

Kokku pidas politsei 13. juunil kuritegelikku ühendusse kuulumises kahtlustatuna kinni kaheksa isikut, kellest neli võttis Tartu maakohus reedel vahi alla. Ühele vahistatutest esitas politsei kahtlustuse ka kuritegeliku ühenduse loomises ja juhtimises. Vahistatutest üks on Valka elanik ning ülejäänud Valga elanikud. Samasse grupeeringusse kuulumises kahtlustatavatena pidas politsei kaks isikut kinni ka pühapäeval, 17. juunil.

"Kahtlustuste kohaselt osales grupeeringu tegevuses vähemalt 12 isikut, kuid on võimalik, et kahtlusaluste ring laieneb veelgi, samuti kuulub täpsustamisele ebaseadusliku tegevuse ajaperiood, milleks senistel andmetel on olnud umbes poolteist aastat," märkis ringkonnaprokurör Aro Siinmaa.

Lõuna prefekt Tarmo Kohvi sõnul kinnitab käesolev vahejuhtum taaskord, et surve ebaseaduslike alkoholi- ja tubakatoodete toomiseks nii üle Schengeni sise- kui ka välispiiri on märkimisväärne. Efektiivsema tulemuse sarnaste probleemidega tegelemisel saavutabki politsei mõjuvõimu omavate grupeeringute tegutsemise pärssimisega.

Kriminaalasja kohtueelset menetlus viib läbi Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo organiseeritud ja raskete kuritegude talitus ning juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD