Ansip kutsus looma Läänemere piirkonna digitaalne tegevuskava

Peaminister Andrus Ansip kutsus esmaspäeval Kopenhaagenis Läänemere arengufoorumil looma Läänemere digitaalne tegevuskava.

Ansipi sõnul võiks piirkondlik tegevuskava hõlmata eriti e-hanget ja rändlusküsimusi. "Selle kõrval peaksid tegevuskavas olulisel kohal olema digitaalsed usaldusteenused, nagu näiteks ühine, avatud ja elektrooniline isikutuvastusplatvorm ja e-arvete esitamine, millel on suur potentsiaal võimaldada teisi teenuseid. Ja miks ka mitte näiteks e-tervis, mis aitaks võidelda piirkonna vananeva rahvastiku probleemiga," sõnas Ansip.

Peaministri sõnul tuleks Läänemere äärsetel riikidel kokku kutsuda kõrgetasemeline rakkerühm, mis koostaks piirkondliku tegevuskava ja kontrolliks selle elluviimist. "Võime sealjuures tugineda EL-i Läänemere strateegia raamistikule või mõnele muule olemasolevale platvormile ning kutsuda kokku kõige olulisemad avaliku ja erasektori esindajad kõigist Läänemere riikidest," sõnas peaminister.

Ansip märkis, et Läänemere piirkonna konkurentsivõime tagamiseks tuleb tegeleda prioriteedi, jätkusuutliku piiriülese taristu ja toimiva digitaalse ühisturu arendamisega.

"Meie piirkonna majandustulemused sõltuvad pikas perspektiivis sellest, mil määral suudame moodustada eraldiseisvate Läänemere-äärsete riikide vahel tugevaid partnerlussuhteid.Tervitan südamest EL-i ministrite hiljutist otsust toetada Euroopa ühendamise rahastut. Näiteks Rail Balticul on potentsiaal suurendada kaubavedude mahtu, võimendada kvalifitseeritud tööjõu mobiilsust, aidata meie ettevõtteid uutele turgudele ja soodustada majanduskasvu kogu piirkonnas," sõnas valitsusjuht.

Peaministri sõnul kehtib sama ka energiaühenduste kohta. Tema sõnul on Läänemere piirkonnal heade ühenduste olemasolu korral võimalus tasakaalustada Kesk-Euroopas tulevikus tekkida võivat energiapuudujääki taastuvenergia pakkumisega.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD