Üle 12 protsendi Eesti lastest kannatab puudust

12,4 protsenti kuni 16-aastastest Eesti lastest ei saa pere majandusliku seisu tõttu iga päev näiteks liha ja värsket puuvilja, samuti ei pruugi neil olla kahte paari sobivaid jalatseid, selgus UNICEF-i rahvusvahelisest uuringust, kirjutab Postimees.

Laste ainelise puuduse hindamisel võeti arvesse 14 komponenti, mida leibkond peaks suutma lapsele võimaldada. Nende seas olid kolm söögikorda päevas, neist vähemalt ühel korral liha, kana või kala, ning värsked puu- ja köögiviljad iga päev.

Eestis oli puudust kannatavaid lapsi 12,4 protsenti, mis on Euroopa Liidu riikide seas 17. näitaja. Eesti lastega võrreldes kannatavad puuduse all rohkem näiteks Itaalia, Kreeka ja Portugali lapsed, Ida-Euroopa riikidest on lapsed paremas olukorras vaid Sloveenias ja Tšehhis. Kõige parem on laste aineline olukord Põhjamaades, järgnevad Holland, Luksemburg, Iirimaa ja Suurbritannia. Neis riikides kannatab puudust alla kuue protsendi lastest, kõige halvem on seis Bulgaarias (56,6) ja Rumeenias (72,6 protsenti).

29 Euroopa riigi (EL ning Island ja Norra) puudustkannatavate laste keskmine oli 13,3 protsenti, Eestis 12,4. Ka nende laste hulk, kes ei saanud endale lubada 14-st küsitud võimalusest kolme ja enamat, jäi Eestis alla Euroopa keskmise.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD