Komisjon: üle 1000 euroste annetuste päritolu võiks deklareerida

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) toetas teisipäevasel koosolekul põhimõtet, mille kohaselt tuleks sularahas erakondadele tehtud annetuste ja liikmemaksude puhul, mis ületavad 1000 euro piiri, deklareerida selle päritolu.

Samuti läheks deklareerimisele 1000 euro mahtu ületavad seotud annetused, mis on tehtud mingi perioodi jooksul, teatas riigikogu pressitalitus BNS-ile. Ka toetas komisjon põhimõtet kehtestada erakondadele positiivse netovara nõue.

Komisjon käsitles ka Keskerakonna järelepärimist komisjonile keelatud annetuste kohta füüsilisest isikust annetaja Jüri Luige asjus, ent leidis, et kuna selles asjas on käimas kohtulik uurimine, siis komisjon selles küsimuses seisukohta ei võta.

Samuti ei võtnud komisjon täna seisukohta Reformierakonna samasisulise taotluse suhtes, mis puudutab ajalehe Äripäev esitatud väiteid erakonna varjatud rahastamise kohta. Kuna erakonna väga põhjalik selgitav ülevaade selle kohta saabus alles esmaspäeval, otsustas komisjon selle küsimuse juurde tagasi tulla peale sellesse põhjalikumat süvenemist.

OÜ Midfieldi vastused komisjonile seoses Keskerakonna võlaga firma ees ei olnud komisjoni hinnangul veenvad ja komisjon kaalub muid menetlustoiminguid, mille juurde tullakse tagasi järgmisel koosolekul.

Komisjon käsitles ka parlamendis esindatud MTÜ Demokraadid võimalike annetuste deklareerimist, kuid asus seisukohale, et MTÜ-de kontroll ei kuulu komisjoni pädevusse ja tervitas MTÜ enda poolt sotsiaalmeedias tehtud avaldust MTÜ-le tehtud annetused vabatahtlikult avalikustada.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD