USA parandas Eesti kohta inimkaubanduse raportis

vtAmeerika Ühendriikide välisministeerium tõstis Eesti inimkaubanduse vaatlusnimekirjast (tier 2 watch list) teise järku (tier 2).

USA välisministeeriumi iga-aastase raporti järgi on Eesti siiski nii prostitutsiooni transiit- kui ka sihtmaaks. Raport mainib, et Eesti naised on seksiäri objektiks Hollandis, Ühendatud Kuningriikides, Saksamaal, Hispaanias, Prantsusmaal, Küprosel, Portugalis, Iirimaal ja Itaalias.

Eesti valitsus ei täida täielikult miinimumstandardeid inimkaubanduse elimineerimisel, samas valitus pingutab märkimisväärselt nende nõuete täitmise nimel.

Raport soovitab Eestil uut äsja vastu võetud inimkaubanduse vastast seadust jõuliselt rakendada ning tõsta pingutusi inimkaubandusega tegelejate suhtes uurimise alustamiseks, neile süüdistuse esitamiseks ja karistamiseks.

Eelmisel aastal lisas USA Eesti inimkaubanduse  vaatlusnimekirja (tier 2 watch list), sest riik polnud piisavalt saavutatud prostitutsiooni ja sunnitöö tõkestamisel. "Eesti on nii allikas ning ka transiit- ja sihtriik naistele, keda sunnitakse tegelema prostitutsiooniga ning meestele ja naistele, kes töötavad sunnitööga võrreldavates oludes mitmetes Euroopa riikides," kirjutati eelmise aasta ülevaates.

Riike hinnatakse neljas erinevas kategoorias (tier 1, tier 2, tier 2 watch list, tier 3). Eesti on viimastel aastatel kuulunud nö teise järku ehk tier 2 grupi riikide hulka.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD