Ringkonnakohus mõistis kannatanu korterisse lukustanud mehed vangi

Tallinna ringkonnakohus mõistis kolmapäeval vangi 25-aastase Veiko ja 36-aastase Gunnari, kes lukustasid kannatanu pärast röövi päevadeks korterisse.

Ringkonnakohus tunnistas süüdi ka aprilli algul maakohtus süü tõendamatuse tõttu õigeks mõistetud Gunnari ja karistas teda teda viieaastase vangistusega. Karistusele liideti Gunnarile varem mõistetud ja kandmata ühe kuu ja 27 päeva pikkune vangistus. Eelvangistuses viibitud aeg kaheksa kuud ja üks päev arvata karistusaja hulka.

Veikole maakohtus mõistetud kuue aasta, kuue kuu ja 14 päeva pikkuse vangistuse jättis ringkonnakohus muutmata.

Süüdistuse järgi peksid Veiko ja Gunnar mullu 29. mai öösel Tallinnas Kuldnoka tänaval asuvas korteris 75-aastast korteriperemeest ja võtsid talt ära kokku 2455 euro eest vara. Muuhulgas röövisid nad korterist kaks mobiiltelefoni, sülearvuti, televiisori, tööriistakohvri koos elektritrelli ja muude tööriistadega, reisikoti, pangakaardid ning 200 eurot sularaha. Pärast korterist lahkumist võttis Veiko pangaautomaadist kannatanu kontolt ilma loata välja veel 850 eurot sularaha.

Samuti süüdistab prokuratuur Veikot ja Gunnarit selles, et nad lukustasid läbipekstud kannatanu korterisse ning murdsid võtme väljaspool lukuaugus pooleks. Seetõttu ei saanud kannatanu korterist väljuda ega abi kutsuda kuni 4. juunini, mil ta tuttav tuli Soomest ja avas korteriukse.

Politsei pidas Veiko kahtlustatavana kinni 23. juulil ja kohus võttis ta ülejärgmisel päeval prokuröri taotlusel vahi alla. Gunnari pidas politsei kinni 4. augustil ja kohus vahistas ta päev hiljem. Mõlemad mehed on varem korduvalt kohtulikult karistatud.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD