Ministeeriumi toetus lubab laagrites osaleda enam kui 27 500 noorel

Haridus- ja teadusministeerium eraldas hasartmängumaksu nõukogu otsuse alusel käesolevaks aastaks laagritegevuse arendamiseks 827 874 eurot, mis võimaldab laagrites soodsamalt osaleda 27 572 noorel, sealhulgas 2194 vähemate võimalustega noorel.

"Suvelaagrite riiklik rahastus on väga vajalik, et toetada lapsevanemaid soodsama laagrituusiku maksumusega ning suurendada noorsootöö teenuste kättesaadavust. Oluline on ka laagrite sisutöö kvaliteet, mida riikliku tervistava- ja arendava puhkuse programmiga saame mõjutada," selgitas Eesti Noorsootöö Keskuse (ENTK) peaekspert Liis Proos avalike suhete juhi vahendusel.

Eestis tegutseb 24 noortelaagrit ja hulgaliselt projektlaagreid. "Laagrite programmid on väga mitmekülgsed ning pakutava valiku seast peaks igaüks omale meelepärase laagri leidma," sõnas Proos.

Viimase noorteseire aastaraamatu andmeil on noortelaagris viimase kolme aasta jooksul oma sõnul osalenud enam kui pooled kuni 15-aastastest noortest. "Noored vanuses 7-13 eelistavad veeta oma suve laagris, suuremad soovivad suvel pigem töötada," lausus Proos. Sel suvel saavad riigi toetusel malevas tööd ligi 5000 noort, kuid nõudlus malevakohtade järele on suurem.

"Peamisteks tööandjateks noortele on kohalikud omavalitsused ja aasta-aastalt järjest enam ka ettevõtjad, kuid siiski mitte nii piisaval hulgal, et kõik noored, kes soovivad suvel malevas töötada ka seda saaksid," nentis Proos vajadust tööandjate järele. "Positiivne on aga see, et maleva tegevusareaal laieneb, näiteks hiljuti alustas Tartus teadusmalev satelliidi ehitamist. Siinkohal kutsun üles ka teiste nii teadus- kui tööstusharude esindajaid maleva meetodit kasutama," rõhutas Proos.

Malevate riigipoolne toetus ulatub sel aastal pea 100 000 euroni, mis vastavalt esitatud taotlustele jagati õpilasmalevate nõukoja ettepanekul 48 malevakorraldaja vahel.

Koondprojekti "Noorte tervistav ja arendav puhkus 2012" ja "Noortemalevad 2012" koordineerib ENTK, mis on haridus- ja teadusministeeriumi hallatav riiklik noorsootöö asutus.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD