Ansip: EL-i eelarve peab toetama majanduskasvu

Euroopa Liidu eelarve abil tuleb suurendada tööhõivet ja majanduskasvu, ütles neljapäeval Brüsselis alanud Euroopa ülemkogul osalenud peaminister Andrus Ansip.

Avapäeval arutati EL-i eelarve kava aastateks 2014-2020 ja anti "põhimõtteline heakskiit" kasvupaktile, mille eesmärk on luua uusi töökohti ja tagada majanduskasv, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo BNS-ile.

Kasvupakti asusid aga tõkestama Hispaania ja Itaalia, kes nõuavad lisaks majandusmeetmetele samme alandamaks laenuintresse, mis nendele suurte võlakoormaga riikidele üha teravamat peavalu valmistavad.

Riigijuhid leidsid samas, et EL-i vahendeid tuleb kasutada targalt ja investeeringud tuleb suunata kasvu saavutamiseks, seisis valitsuse kommunikatsioonibüroo pressiteates.

“See tähendab, et eelarve peab toetama kõiki neid tegevusi, mis aitavad suurendada tööhõivet ja majanduskasvu ning parandada Euroopa Liidu konkurentsivõimet,” sõnas Ansip.

Eesti toetab seejuures vaadet, et struktuurivahendite kasutamine oleks edaspidi seotud Euroopa Komisjoni igale liikmesriigile antavate majanduspoliitiliste soovitustega.

Euroopa Liidu eelarve osas soovitakse jõuda kokkuleppele 2012.aasta lõpuks.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD