Registreeritud töötute üldarv vähenes nädalaga 258 võrra

Töötukassa andmeil ulatus registreeritud töötute üldarv neljapäeva seisuga 41 486 inimeseni, mis on 258 võrra vähem kui eelmise nädala neljapäeval.

Registreeritud töötud moodustavad praegu 6,3 protsenti tööjõust vanuses 16 aastat kuni pensioniiga. Kõige kõrgem on näitaja endiselt Ida-Virumaal,kus see on 11,4 protsenti. Kõige madalam on registreeritud töötuse tase Tartumaal ja Viljandimaal, kus on töötuna arvel 4,2 protsenti tööjõust.

Viimase nädala jooksul võttis töötukassa arvele 1151 uut töötut, kellest 119 olid koondatud nende eelmisest töökohast.

Töötukassal on praegu pakkuda 4052 töökohta Eestis ja 144 välismaal.

Alates juuli algusest lõpetab töötukassa registreeritud töötute nädalastatistika avaldamise. Iganädalast statistikat hakkas kassa avaldama majanduskriisi alguses, kui registreeritud töötute arv kasvas väga kiiresti.

Töötukassa on nädalastatistika avaldamisest loobumist põhjendanud sellega, et see on väga tugevasti mõjutatud kalendaarsetest efektidest ja ka ühekordsetest muutustest.

"Nüüd, kus registreeritud töötus on vaatamata sesoonsetele kõikumistele langeva trendiga, oleme loobumas selle lühiajalise statistika avaldamisest ning jätkame kõigi tähtsamate statistiliste näitajate avaldamist kuustatistikas," märkis töötukassa oma avalduses.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD