Pevkur arutas MTA-ga vajaduspõhiste peretoetuste määramise võimalusi

Sotsiaalminister Hanno Pevkur on arvamusel, et kavandatav peretoetuste reform nõuab tihedat koostööd erinevate osapoolte vahel.

„Võtmeküsimuseks on, kes ja kuidas hakkab määrama suurema toetuse saajate ringi et täiendavad peretoetused jõuaksid just abivajajani,“ ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur pärast seda, kui sotsiaalministeeriumi ametnikud sellel nädalal olid arutanud vajaduspõhiste peretoetuste määramise võimalusi maksu- ja tolliametiga (MTA).

Minister kinnitas sotsiaalministeeriumi teates, et lisaks maksu- ja tolliametile on peretoetuste reformi elluviimisel oluline roll omavalitsuse sotsiaaltöötajatel, kes teavad kõige paremini, millised lastega pered enim abi vajavad.

„Ilmselt peame arvestama ka vajadusega vältida võimalikke pettusi ja toetusraha väärkasutamist,“ sõnas Pevkur.

Sotsiaalministeerium hakkab juba lähiajal täpsemalt analüüsima, kuidas täiendavate toetuste maksmise põhimõtteid rakendada ning millist sissetulekupiiri lisatoetuse arvestamisel aluseks võtta.

„Selgitamist vajab kas lastega perede täiendav toetamine peaks olema leibkonnapõhine või bioloogiliste vanemate sissetulekute põhine. Need kaks gruppi ei pruugi lastega perede puhul alati kattuda,“ rääkis Pevkur.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD