Enim meedias mainitud omavalitsusjuht on endiselt Savisaar

Kirjutav meedia mainis juunis Eesti suuremate omavalitsuste juhtidest taas kõige sagedamini Keskerakonna esimeest ja Tallinna linnapead Edgar Savisaart, kellest ilmus 312 uudist või artiklit.

BNS-i Gruppi kuuluva ETA Monitooringu andmetel oli omavalitsusjuhtidest mais mainimiste arvu järgi teisel kohal Pärnu linnapea Toomas Kivimägi, kelda mainiti 71 uudises või artiklis. Tartu linnapead, Reformierakonda kuuluvat Urmas Kruuset mainiti 51 uudises või artiklis.

Haapsalu linnapead, reformierakondlast Urmas Suklest mainiti 27 uudises või artiklis, Rakvere Reformierakonda kuuluvat linnapead Andres Jaadlat 24, Valga sotsiaaldemokraadist linnapead Kalev Härki 22, Jõhvi reformierakondlasest vallavanemat Tauno Võhmarit 19, Võru linnapead, Reformierakonda kuuluvat Jüri Kaverit 17 ja hiljuti Rapla vallavanema kohalt lahkuma sunnitud reformierakondlast Alar Mutlit 15 uudises või artiklis.

Kohtla-Järve keskerakondlasest linnapead Jevgeni Solovjovi mainis meedia juunis 13, Kuressaare reformierakondlasest linnapead Mati Mäetalu 12 ja Viljandi samuti reformierakondlasest linnapead Loit Kivistikku 11 korral. Teised omavalitsusjuhid leidsid uudistes ja artiklites mainimist vähem kui kümnel korral.

ETA Monitooringu ülevaade arvestab eesti- ja venekeelset trükimeediat, uudisteagentuuri   BNS ja suuremaid võrguväljaandeid, arvestatud ei ole linna-, linnaosa- ja vallalehtedes ilmunud artikleid. Samuti ei kajasta ülevaade omavalitsusjuhtide mainimist televisioonis ja raadios.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD