Alanud nädala ilm tuleb soe ja sajune

Meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi prognoosi kohaselt on alanud nädalal oodata sooja vihmahoogudega ilma.

Teisipäeval tugevneb Läänemere ümbruses kõrgrõhuala ja ilm on sajuta. Öösel puhub mõõdukas edelatuul, päeval on tuul nõrk ja muutliku suunaga. Sooja öösel 8-13 ja päeval 17-22 kraadi.

Kolmapäeval on kõrgrõhuala sunnitud Soome kohale taanduma, sest Kesk-Euroopast liigub madalrõhkkond Läänemere äärde ja selle põhjaserva mööda liigub Eesti kohale sajupilvi. Öösel on vihmavõimalus suurem Edela-Eestis. Päevaks laieneb sajuala edasi, vaid Eesti põhjaservas on saju tõenäosus väiksem. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Sooja öösel 9-15, päeval 18-23 kraadi.

Neljapäev tuleb madalrõhkkonna põhjaservas vihmahoogudega, võib olla äikest. Puhub mõõdukas idatuul. Sooja öösel 11-16, päeval 18-23 kraadi.

Reedeks madalrõhkkond nõrgeneb, ent kohatiste vihmahoogude ja äikese võimalus püsib. Puhub mõõdukas idatuul. Lõunakaarest lisandub sooja. Õhutemperatuur on öösel 12-17, päeval 19-25 kraadi.

Laupäeval on Eesti kohal väga soe õhumass. Õhutemperatuur on öösel 13-18, päeval 21-27 kraadi. Läänemere ümbrus jääb madalrõhuala mõjusfääri ning seetõttu hoovihma ja äikese võimalus püsib. Tuul puhub idakaarest ja on võrdlemisi nõrk.

Pühapäeval suundub madalrõhuala Botnia lahele ja õhumass vahetub veidi jahedama vastu. Õhumassi vahetusega kaasnevad vihmahood ja äike, sadu võib tugev olla. Tuul pöördub edelasse ja tugevneb õhtupoolikul. Sooja öösel 14-19, päeval 17-22 kraadi.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD