Politsei tabas 290-kilomeetrise tunnikiirusega põgenenud mootorratturi

Politsei- ja piirivalveameti Ida prefektuuri korrakaitsjad pidasid laupäeval kinni mootorratturi, kes põgenes politsei eest kohati 290-kilomeetrise tunnikiirusega.

Laupäeval kella 18.30 paiku märkas Jõhvi patrulltoimkond Jõhvi-Tartu-Valga maantee 21. kilomeetril väga suurel kiirusel liikuvat mootorratturit, teatas politsei- ja piirivalveamet BNS-ile.

Patrulli märgates hakkas mootorrattur küll pidurdama, kuid lisas seejärel gaasi. Pidurdamise hetkel fikseerisid politseinikud mootorratta kiiruseks 152 km/h.

Patrull otsustas mootorratturi kontrolliks peatada ning järgnes sellele, lülitades peatumismärguandeks sisse sinise-punase vilkuri ja helisignaali . „Mootorrattur ei peatunud ja jätkas suurel kiirusel sõitu Tartu suunas. Sirgetel teelõikudel, kus piirkiiruseks oli 90 km/h, küündis mootorratturi kiirus kuni 290 km/h,“ rääkis sündmusest Jõhvi politseijaoskonna välijuht Aleksandr Urb.

„Mootorratast juhtinud 29-aastane Aimar muutis olukorra äärmiselt kriitiliseks, jõudes meeletul kiirusel Iisaku alevikku. Nimelt üritas mees suurel kiirusel teha manöövrit alevikku sisse pööramiseks, aga kuna kiirus oli selleks liiga suur ning ta ei jõudnud vajalikul määral oma sõiduvahendit aeglustada, oleks mees äärepealt teelt välja sõitnud,“ sõnas Urb.

Mootorrattur suutis oma sõiduriista viimasel hetkel kontrolli alla saada ning jätkas seejärel põgenemist. Viimase kiiruskatse tegi ta Iisaku alevikus, kus patrull fikseeris mootorratta kiiruseks 50 km/h alas 163 km/h.

16 kilomeetrit kestnud põgenemine sai lõpu tänu sellele, et Iisaku alevikus ei olnud Aimaril võimalik eesolevast sõidukist möödasõitu sooritada, mistõttu pööras mees kõrvalteele ja jäi seisma.

Patrullile selgitas Aimar oma ohtlikku teguviisi sellega, et kuna ta ületas oluliselt lubatud kiirust ning kartes karistada saada, pidas õigeks patrulli eest põgenemist.

Patrull koostas Aimarile väärteoprotokolli ja kuna tegemist oli äärmiselt ohtliku liikluskäitumisega, peeti mees kuni kohtuistungini kinni.

Esmaspäevase kohtuotsusega määrati 29-aastasele Aimarile karistuseks kaks päeva aresti ja jäeti kolmeks kuuks juhtimisõiguseta.

Käesoleval kuul pöörab politsei liiklusjärelevalvet tehes erilist tähelepanu piirkiirusest kinnipidamisele, sest kiiruseületamine on üks neid riskikäitumisi, mille tagajärjeks võib olla inimohvritega liiklusõnnetus.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD