Sotsiaalministeeriumi ametnik mõisteti korruptsioonis süüdi

Kaitsepolitsei kohtuväline menetleja mõistis sotsiaalministeeriumi laste ja perede osakonna juhi Anniki Tikerpuu süüdi korruptsioonivastase seaduse järgi kvalifitseeritava teo toimepanemises, kirjutab Eesti Päevaleht.

Karistuseks määras kapo Tikerpuule 120-eurose rahatrahvi.

Otsuses seisab, et Tikerpuu rikkus korruptsioonivastast seadust tehes ametiisikuna tehinguid iseendaga. 2010. aastal loodi ministeeriumite koostöös arengukava vägivalla vähendamiseks, samal ajal lõid Tikerpuu ja teised ametnikud MTÜ Omapäi, mis pidi ellu viima täpselt sama tegevust.

Tikerpuu vastas teisipäeval Päevalehele, et kaalub otsuse edasikaebamist, aega selleks on 15 päeva enne kui kohtuvälise menetleja otsus jõustub.

Eesti Päevaleht kirjutas mullu detsembris, kuidas kolm sotsiaalministeeriumi ja üks justiitsministeeriumi ametnik lõid põhitöö kõrvalt MTÜ Omapäi ja said sotsiaalministeeriumist sellele taha ka kahe projekti raha, esialgu summas 200 000 krooni. Sotsiaalministeerium alustas artikli peale sisejuurdlust, mis päädis noomitustega kahele ametnikule: Tikerpuule ja tema alluvale, perede ja laste osakonna peaspetsialistile Signe Riisalole, kes samuti oli üks MTÜ Omapäi asutajaliikmetest. Kolmas MTÜ Omapäi liige, hoolekande osakonna nõuniku kohusetäitja Kersti Puhm noomitust ei saanud.

MTÜ Omapäi neljas ametnikust liige, justiitsministeeriumi ametniku Pille Tederi puhul justiitsministeerium huvide konflikti ei näinud.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD