Soome ei tea seal töötavate eesti arstide täpset arvu

Soome võimudel puudub täpne teave seal töötavate Eesti arstide arvu kohta, teatas Delfi viitega ajalehele Meditsiiniuudised.

"Meil on Soomes sama probleem kui teil Eestis: on võimatu täpselt öelda, kui palju Eesti arste siin töötab. Me teame näiteks, et 2010. aastal seadustasime 163 Eestis koolitatud arsti, osa neist olid siiski soomlased, kes lihtsalt Eestis välja õppisid. Statistikast ei nähtu, kui palju nende hulgas on soomlasi," ütles Soomes arstidele tegevuslubasid jagava asutuse Valvira infojuht Tarja Tamminen Meditsiiniuudistele.

Tema sõnul on andmeid, et 2009. aastal töötas Soome haiglates 338, tervisekeskustes 102, era-tervishoiuteenuste pakkujate palgal 27 ja hambaravis 21 Eesti kodanikku või Eestis sündinud inimest.

Valvira registrites ei ole arstide elukohti ja töökohti. Paljud eestlastest arstid, kelle Valvira on arvele võtnud, ei pruugi töötada alaliselt Soomes, vaid on osaajaga või rendiarstid. Lisaks on mõned naisarstid Soomes abiellunud, muutnud nime ja kodakondsust  ja neid registreeritakse kui soomlastest arste, sõnas Tamminen.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur on lubanud sügiseks välja uurida Soomes töötavate eesti arstide täpse arvu.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD