Menu

.      

Ohutusest Võru keskväljakul ja selle ümber tuleb rääkida ikka ja uuesti

  • Kirjutas Heleri Lakur

Võrus sõiduõpetajana töötav Tõnis Kattai sõnul on linna keskväljaku kontseptsiooni kõrval olulisem inimeste ohutus. Kattai nendib, et vastaval teelõigul on ohutuse suunas muudatusi kogu aeg tehtud. Näiteks ülekäigurajapostidele ja valgustile on paigaldatud helkurkleepsud, mis teevad nii jalakäijatele kui autojuhtidele märkide jälgimise lihtsamaks. Eelkõige soovitab sõiduõpetaja liikluses olla tähelepanelik ja alustade iseenda muutmist. Foto: AIGAR NAGEL

19. augusti õhtul kella 22 paiku teatas tähelepanelik inimene häirekeskusele, et Võru Katariina kiriku lähistel sõitis sõiduauto Volkswagen Golf otsa teetakistusele. Sündmuskohale saabunud politseipatrull leidis avariilise sõiduki juurest kaks joobetunnustega meest, kellest kumbki juhtimist omaks ei võtnud, kirjeldab politsei juhtunut.

Mehed toimetati ekspertiisi ning samal õhtul paigutati nad kainenema. Juhtunu üksikasjade osas on alustatud väärteomenetlus. Juhtunu pani taaskord võrukad sotsiaalmeedias sõna võtma ja pahameelest linnaisade suunas vaatama, kuigi tegelikult on tegemist järgmise joobes juhiga, kes oma viga tänase seisuga üles pole tunnistanud ning mis karistus teda ees ootab, pole tänaseks samuti teada.

Olukorda hindavad emotsioonid

Kui esialgu küsivad pahameelega üle valatud linnakodanikud, et kuidas see jälle võimalik on ja miks linn midagi olukorra vältimiseks ei tee, siis antud juhul on tegemist emotsionaalse väljaütlemisega, mitte ratsionaalsete argumentidega. Tänaseks on tegemist juba teise avalikult teadaoleva juhtumiga, kui vastvalminud keskplatsi ääres ripub ohutust hoidva püramiidikujulise takistuse otsas järjekordne sõiduk.

Teiseks on teada, et mõlemal korral on takistusele otsa sõidetud mööda keskväljakut laveerides, mitte sõiduteelt kõrvale kaldudes.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD