Menu

.      

Võru Disainmööbel kavatseb Võrusoo tööstusalale kolida veel sellel aastal

  • Kirjutas Kalev Annom

Põllu ja Luha tänava ristmikul seisev Eston Kurvits investeerib Võru Disainmööbli arendusse kokku koos käibemaksuga 840 000 eurot. FOTOD: Aigar Nagel

Võrusoo tööstusalale Põllu tänav 17 (6000 m2) kerkib jõudsalt 13 aastat tegutsenud Võru Disainmööbli 1100 m2 viilhall, kuhu tulevad näidiste müügisalong, kontor, värvikamber ja tootmine.

Ehitusluba kevadel

Võru Disainmööbli omanik Eston Kurvits ütles Võrumaa Teatajale, et sai linnavalitsuselt ehitusloa kevadel ja asus kohe tegutsema.

„Leping näeb ette, et hoone(d) tuleb valmis ehitada kolme aasta jooksul ning ehitis loetakse valminuks, kui ehitisel on kasutusluba. Lisaks tuleb luua kolm uut täiskoormusel korraliku töötasuga töökohta,” seletab Eston Kurvits asjade käiku.

Selline nägi Võrusoo tööstusala välja kesknädalal, 19. juulil. Kolme aasta pärast peaks pilt olema tundmatuseni muutunud. Fotod: AIGAR NAGEL

Eelistatud on Võru firmad ja uudne klaasfiiberarmatuur

Eston Kurvitsa sõnul kasutab ta võimaluse korral ehitusel alati Võrumaa firmasid, et raha jääks siia. Nii tegi mullatööd OÜ Aigren, vundamendi AS Kurmik, metalliosa Võru Hallid, aknad Rehpol jne.

„Ainult 160 mm Sandwich ja katus tuli tellida Tallinna firmadelt, kuna Võrumaa ettevõtjad nendele töödele pakkumist ei soovinud teha. Ju olid mingid vanad tööd ees. Mul on ehituse tähtaeg ka võrdlemisi lühike.

1100ruutmeetrises põrandas kasutan aga uudset firma Fiberglass Estonia klaasfiiberarmatuuri võrku (0,6), millel samad omadused mis 0,8 mm metallil, pealegi hind soodsam, võrk kergem ja hea paigaldada,” tutvustab Eston Kurvits oma partnereid.

Kolimine Põllu tänavalt Põllu tänavale

Võru Disainmööbel kolib rendipinnalt Põllu 1b uuele aadressile Põllu 17. Vahemaa ei ole kilomeetritki. Siinkohal tasuks tähelepanelik olla kuldsete kätega tisleritel ja anda teada oma soovist uues kohas tööle hakata See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

Disainmööbel valmistab köögimööblit, garderoobe, lükanduksi … Hiljuti paigaldasid kaks meistrit nädal aega Võrus tehtud mööblit Stockholmis. Võru Disainmööbel on populaarne ka Norras ja Soomes. Et tellimusi on palju, siis on laiendamine möödapääsmatu.


Võrusoo tööstusala

Võru linn arendas välja Luha ja Roopa tänava vahelisel alal (Põllu tänava pikendusel) 5,5 ha suuruse Võrusoo tööstusala, millel on perspektiivi tulevikus laieneda ligi 40 ha.

Esimese etapi käigus arendati välja seitse tööstusmaakrunti, mis kõik on nüüdseks enampakkumise käigus omaniku leidnud. Krundid on suurusega 6000–10 000 ruutmeetrit.

Põllu tn 16 – OÜ Taristu Grupp;               

Põllu tn 17 – OÜ Võru Disainmööbel;

Põllu tn 18 – OÜ Aigren;                               

Põllu tn 19 – OÜ Võru Disainmööbel;

Põllu tn 20 – OÜ A.P EHITUS GRUPP;               

Põllu tn 21 – OÜ Kivipartner;               

Põllu tn 22 – OÜ Kivipartner.

Võrusoo tööstusala 1. etapi projekti kogumaksumuseks on 1,63 miljonit eurot, millest 0,24 miljonit eurot on Võru linna omaosalus. Summale lisandub riigilt maade ostu maksumus 0,19 miljonit eurot.

Allikas: VÕRU LINNAVALITSUS

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD