Menu

.      

Võrumaa Teataja tellijaauhinna võitja on lehte lugenud vähemalt 40 aastat

  • Kirjutas Kadi Annom

Seekordne auhinnavõitja Anita Pilt koos Ööbikuoru Villa kinkekaardiga oma kodu tagahoovis. Korvis on ise tehtud viineripirukad ning õunad. Anita Pilt on elanud kogu elu Võrus, armastab seda paika ega ihka kuskile mujale. Foto: AIGAR NAGEL

Seekordne auhinnavõitja Anita Pilt koos Ööbikuoru Villa kinkekaardiga oma kodu tagahoovis. Korvis on ise tehtud viineripirukad ning õunad. Anita Pilt on elanud kogu elu Võrus, armastab seda paika ega ihka kuskile mujale. Foto: AIGAR NAGEL


Emadepäeva eel kutsus Võrumaa Teataja kõiki üles tellima paber- või digilehte või pikendama oma tellimust, sest loosirattasse oli pandud üks eriti magus auhind. Loomulikult läksid loosimisel arvesse ka kõik püsikorraldusega tellijad. Kuna elutempo on enamikul aina kiirenev ning aega iseenda jaoks leitakse vähe, siis otsustas Võrumaa Teataja oma lugejatele loosida kvaliteetaega iseendale. Selles osas tuli appi Rõuge kaunis looduses asuv Ööbikuoru Villa, mille mõnus pakett ühele lehetellijale hea õnne korral osaks sai. Pakett sisaldab kahte ööd majutust, soolakambri kasutust, vahuveini ning kahe tunni jagu Puravikusauna kasutamist kahele.

Esimene võit

Meie loosiõnn naeratas sel korral paberlehetellijale Anita Pildile, kelle jaoks on see päris esimene võit. „Mulle ei meenu, et ma oleksin kunagi midagi võitnud. Ka loteriid mängides ma ei ole võitnud. Võin öelda, et ma pole 59 aasta jooksul kunagi midagi niisama saanud, ikka ise tööd tehes. See aasta on draakoniaasta, minu aasta, ju ka seepärast võit lõpuks minuni jõudis,” arvab Pilt. Kuid seda suurem oli rõõm saadud preemia üle. „Ma ei ole isegi elukaaslasele veel öelnud, mõtlesin, et enne kui auhind päris käes ei ole, siis ei ütle ka. Eks autoostust ka ei räägita ju enne, kui see tehtud!” naljatleb Pilt reede lõuna ajal, mil käisime talle auhinda üle andmas. „Kui tütar mulle helistas, et on tulnud selline kiri, et olen võitnud, siis ma olin väga üllatunud. Eks ma ju lehest vaatasin ikka seda reklaami ja mõtlesin, aga iial ei uskunud, et mina võidan,” tunnistab Pilt ning lisab, et on Võrumaa Teataja lugeja olnud juba vähemalt 40 aastat. „Lehte loevad meil kodus kõik ja ikka otsast lõpuni. Kui ka lapsed külla tulevad, siis nemadki loevad. Mul on siin kapi taga kohe pakk Võrumaa Teatajatest, kõik numbrid reas. Ema muidugi hakkab ajalehte sirvima tagakaanest alates ja ma isegi kipun vahel, kuid siis alustan ikka algusest!” kirjeldab auhinnasaaja.

Kolm last, neli lapselast

Meie seekordsel auhinnavõitjal on kolm last ja neli lapselast. Kaks tütart elavad Antsla kandis ning poeg käib Viljandis IT-d õppimas. Kõige vanem lapselaps on Anita Pildil juba 19aastane ja õpib Tartus maalriametit, kõige noorem aga alles kaheksane. Pilt on töötanud mitmes paigas, kuid praegu on ta kodune, sest ka eakas ema vajab hoolt. Ametit on ta pidanud aga nii nahavabrikus, erinevates kohvikutes, Riticos, Seedris kui ka mujal. Oma hobideks nimetab naine küpsetamist ja metsas käimist. „Oi, metsas mulle väga meeldib käia. Jalgrattaga siiasamasse lähedale Kubja metsa või siis Võlsile. Seenekorjamine on ka minu võiks öelda lemmiktegevus. Ikka oma tarbeks korjan. Endale ja lähedastele. Teen hoidiseid ja panen sügavkülma. Samuti on ju hea kaasa võtta külakostiks, kui kuskile minek on. Küpsetamise osas mul endal lemmikut ei ole ja mulle meeldib rohkem teha kui süüa. Lapselapsed ja lapsed armastavad minu tehtud viineripirukaid ja stritslit. Ka teen sünnipäevadeks kooke. Päris iga päev ei jõua, kuid kui mingi tähtpäev on tulemas või siis lapselapsed küsivad midagi ja külla tulemas on, siis alati ikka teen. Oma kondiitrioskused olen saanud kunagi Evi Reedo käest. Kõik pisiasjad ja nipid,” räägib Pilt. Seda, kas auhinna kasutab ära võitja ise või jagab lastele, ta veel päriselt öelda ei oskagi. „Ma ei usu, et ma ise, aga eks näis. Otsustajaks olen ikka mina, kes minna saab!” kinnitab Pilt.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD