Menu

.      

Jahimehed on lasknud ligi pooled tänavu kütitavad karud

Foto: Aigar NagelJahimehed on sel aastal Eestis küttinud juba 19 karu, mis on ligi pool tänavusest karude küttimise limiidist.

Augustis alanud ja oktoobri lõpuni kestval karujahi hooajal tohivad kütid lasta 40 karu  ja kõige rohkem karusid on selle nädala seisuga lasknud Ida-Virumaa jahimehed, kes on lubatud üheksast mesikäpast küttinud kuus, ütles kolmapäeval BNS-ile Eesti Jahimeeste Seltsi (EJS) tegevjuht Tõnis Korts.

Teisel kohal on Harjumaa jahimehed, kes on küttinud kõik lubatud viis karu ja kolmandal Jõgevamaa jahimehed, kes on viiest lubatustasknud kaks karu.

Järvamaa, Lääne-Virumaa ja Tartumaa jahimehed tohivad tänavu igas maakonnas lasta neli karu, kuid praeguseks Järvamaal lastud kaks, Lääne-Virus ja Tartumaal kummaski üks karu. Ka Pärnumaa jahimehed on lubatud kolmest karust küttinud tänaseks ühe, Põlvamaa kolme   karu limiit on aga siiani tervikuna alles.

Viljandimaa jahimehed küttinud ühe lubatud karu, kuid Läänemaa ja Raplamaa jahimeestel on kummalgi üks lubatud mesikäpp laskmata.

Karule, välja arvatud poegadega emakarule, võib pidada varitsus- või hiilimisjahti 1. augustist 31. oktoobrini. Et pruunkaru on loodusdirektiivi alusel kaitstav liik, siis jahipidamine saab toimuda üksnes tema kaitsele ja ohjamisele suunatud korralduskava alusel.

Karu ei saa sel aastal küttida Saare- ja Hiiumaal ning Valga- ja Võrumaal.

Ka eelmisel aastal tohtis Eestis lasta 40 karu, kütiti aga 38.

20 PÄEVA ENIMLOETUD