Menu

.      

Saikkal hukkunud metsavendade haudu hakatakse otsima tuleval aastal

Pärgade asetamine pühapäeval Vastseliina kalmistul metsavendade mälestusmärgi jalamile. Foto: Võrumaa TeatajaVõrumaal Saikka punkris hukkunud metsavendade haudu hakatakse otsima tuleval aastal, kui haudade asukoha kohta on saadud täpsemat teavet.

Eelmise nädala pühapäeval püstitati Vastseliina kalmistule mälestuskivid Viglasuu, Puutlipalo ja Lükkä punkrites vastupanu osutanud ja hukkunud metsavendadele. Mälestuskivi on valmis ka Saikka punkris hukkunud metsavendadele. Naiskodukaitse Vastseliina jaoskonna juhi Anu Jõgeva ütles BNS-ile, et Saikka punkris hukkunud mesavendade haudu on käidud küll mitmeid kordi otsimas, kuid säimeid pole seni veel leitud.

Jõgeva sõnul on kuue metsavenna oletatav matmispaik küll teada, kuid nüüd on kavas koos sõjahaudade uurija Arnold Undiga Vastseliiina metsas haudu otsima minna kindla peale ning enne kalmude täpne asupaik välja selgitada. Tõenäoliselt hakatakse kuue Saikka punkris hukkunud metsavenna haudu otsima tuleval aastal.

Kui Saikka punkri metsavendade säilmed üles leitakse, pannakse Vastseliina kalmistule püsti ka neile pühendatud mälestuskivi.

Jõgeva sõnul on tuleval aastal kavas üles otsida veel üks Võrumaa metsades asunud metsavendade punker.

Vastseliina mälestuskivide loominguline lahendus pärineb skulptor Mati Karminilt, raiumistöö tegi ära Võrumaa mees Madis Mark. Mälestuskivide püstitamist rahastas kaitseministeerium.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD