Menu

.      

Inspektorid leidsid puudusi 16 Lõuna-Eesti pürotehnika müügikohas

Ilutulestik Võru linna kohal Võru linna 230. sünnipäeval. Fotod: ANDREI JAVNAŠAN

Lõuna päästekeskuse isnspektorid leidsid puudusi Lõuna-Eesti 16 pürotehniliste toodete müügikohas, enamikel juhtudel puudus püroteniliste ainete laialipaiskumise eest kaitsev vaip.

Inspektorid leidsid 33 kontrollitud ajutisest müügikohast puudusi 16 kohas, teatas BNS-ile Lõuna päästekeskuse pressiesindaja.

11 juhul puudus pürotehnilise toote võimaliku laialipaiskumise vältimiseks kasutatav vaip, tekk või mõni muu ese, kahel juhul ei olnud müügikoha asukoha tõttu tagatud ohutu evakuatsioon võimaliku ohu korral, kahel juhul puudus või ei olnud tõendatav müüja väljaõpe müüdavate pürotehniliste toodete omadustest, ohutust kasutamisest ja tegutsemisest tulekahju korral ja ühel juhul puudus pürotehniliste toodete hoidmiseks kasutataval metallkapil ohumärgis.

Lõuna päästekeskuse järelevalveinspektorid kontrollisid Lõuna-Eestis pisteliselt pürotehniliste toodete ajutisi müügikohti Tartus, Elvas, Võrus, Jõgeval, Mustvees, Põlvas, Räpinas, Kanepis, Viljandis, Võhmas, Olustveres, Valgas, Tõrvas ja Otepääl.

Ühtlasi alustasid inspektorid kaubanduskeskustes viis väärteomenetlust seoses evakuatsiooniteede takistamise või ligipääsu takistamisega esmastele kustutusvahenditele, mis ei olnud seotud pürotehnika müügiga.

Päästeamet tuletab meelde, et tuleohutusnõuete eesmärk on inimeste ohutuse ja vara säilimise tagamine, seepärast on kehtestatud nõuete täitmine ülimalt oluline. Tuleohutusnõuete rikkumiste eest näeb tuleohutuse seadus ette olenevalt rikkumisest karistusena rahatrahvi kuni 1200 eurot või juriidilisele isikule kuni 3200 eurot.

20 PÄEVA ENIMLOETUD