Menu

.      

Riigikogu SDE fraktsioon külastab maakondadest esimesena Võrumaad

FOTO: Võru linnRiigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsiooni liikmed on neljapäeval ja reedel ringsõidul Võrumaal, et kohtuda maakonna omavalitsusjuhtide, haridus-, kultuuri- ja sotsiaaltöötajatega ning ettevõtjatega.

Lisaks Võru linnale väisavad sotsiaaldemokraadid ka Sõmerpalu ja Rõuge valda, teatas SDE fraktsioon BNS-ile. „Mul on hea meel, et riigikogu uue koosseisu esimene maakonnavisiit toob meie saadikud kevadiselt kaunisse Võrumaale. Oleme silmast silma kontakte ja otsesuhtlust alati au sees hoidnud ja teeme seda ka edaspidi. Ilma selleta on ülimalt keeruline kohalikke probleeme ja muresid riigi tasandil lahendada,“ ütles fraktsiooni aseesimees Kalvi Kõva. 

Ühistel aruteludel on Kõva sõnul kavas keskenduda peamiselt haridusprobleemidele, ettevõtlusele ja sotsiaalküsimustele. Kokkusaamisel Võru linnapea Anti Allase ja abilinnapea Sixten Sillaga tuleb vaatluse alla näiteks see, kas ja kuidas muuta seadusi, et omavalitsused saaksid suurema sõnaõiguse avaliku korra tagamise osas.  

Muu seas külastavad saadikud Umbsaare jäätmejaama, osaühingut Osula Graanul, elluastuvate puuetega noortega tegelevat organisatsiooni Meiela ja Võro Instituuti.

Neljapäeva õhtul võtavad sotsiaaldemokraatidest riigikogu liikmed osa SDE Võrumaa piirkonna koosolekust, kuhu saabuvad ka riigikogu esimees Eiki Nestor ja kultuuriminister Indrek Saar.

Väljasõidu Võrumaale teevad kaasa SDE fraktsiooni esimees Andres Anvelt, samuti liikmed Ivari Padar, Jevgeni Ossinovski, Rainer Vakra ja Hardi Volmer.{fcomment}

20 PÄEVA ENIMLOETUD