Menu

.      

Võrumaal põgenes joobetunnustega sõidukijuht avariipaigalt

Pilt on illustratiivne FOTO: VTVõrumaal põgenes reede õhtul toimunud avarii järel sündmuspaigalt sõidukijuht, kes oli pealtnägijate tunnistuste järgi alkoholijoobes.

Õnnetus juhtus kella 21.07 ajal Võru-Mõniste-Valga maantee 64. kilomeetril, kus vastu kiviseina sõitnud Mazda 626 lahkus avariipaigalt, teatas siseministeerium BNS-ile. Auto leiti läheduses oleva töökoja hoovilt ja tunnistajate sõnul oli selle roolis alkoholijoobes 20-aastane Rauno.

Kiirabi viis sündmuskohalt Valga haiglasse 23-aastase Aini. Õnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Politsei tabas ööpäeva jooksul kolm narkojoobes juhti

Politsei tabas möödunud ööpäeva jooksul Eesti eri paigus 12 joobekahtlusega sõidukijuhti, kellest kolmel olid narkootikumide tarvitamise tunnused, teatas siseministeerium BNS-ile.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2-1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahviga, arestiga kuni 30 päeva või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni 12 kuuks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda karistada kriminaalkorras kas rahalise karistusega 30-500 päevamäära ulatuses või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta siis juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

{fcomment}

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD