Menu

.      

Puidutööstus Toftan rajab Võrumaale 32 miljoniga uue saeveski

www.toftan.ee

Puidutööstus AS Toftan ehitab Võrumaale Sõmerpalu valda 32 miljoni euroga uue saeveski, kirjutab Äripäev.

Toftani juht Martin Arula ütles lehele, et investeeringuid toetab Eesti investeerimiskliima. “Niikaua, kui reinvesteeritud kasumit ei maksustata, investeeritakse Eestis samas tempos edasi. Nii kohaliku kui ka väliskapitali poolt," rääkis ta.

Tema sõnul annavad investeerimiseks julgust tooraine kättesaadavus, selle lisaväärtustamise võimalused, ettevõtte võimekus uue projektiga kaasa tulla ning klientide nõudlus. Investeeringuid finantseerib Toftan kogutud kasumi ja pangalaenuga.

Arula sõnul on uue saeveski eripära tooraine, mis saab olla kolm meetrit pikk ja diameetriga 8–18 cm. Kui tavaliselt sobib selline pikkus vaid paberi ja küttepuiduks, siis uues saeveskis saab ettevõte osaliselt prototüüptehnoloogiat kasutades puidust rohkem saematerjali kätte.

Uues Toftani tehasest saab tööd 42 inimest, praegu töötab ettevõttes 120 inimest. Veski peaks osaliselt tööd alustama juba järgmisel suvel, 2017. aastal peaks töö käima kahes vahetuses.

Sõmerpalu vallas tegutseb ka pelletitootja Graanul Invest, mis peab seal pelletitehast. Äripäeva andmetel teevad Toftan ja Graanul Invest koostööd sooja- ja elektrivõrgu rajamisel, et aidata kaasa taastuvenergiat tootva elektrijaama ehitamisele.

20 PÄEVA ENIMLOETUD