Menu

.      

Gripp nõudis tänavuse hooaja esimese elu

Terviseameti teatel registreeriti Eestis tänavune esimene gripist tingitud surmajuht.

Terviseamet teatas esmaspäeval, et praeguseks on kinnitatud esimene gripiviirusest tingitud surmajuht, suri vanemaealine kaasuvate haigustega inimene.

Ringluses on valdavalt A-gripp AH1N1 ehk kuus aastat tagasi ringlusesse jõudnud seagripp, mis on oma iseloomult ohtlikum just väikelastele ja rasedatele. Paljudel juhtudel põevad täiskasvanud selle gripivormi läbi hoopis ilma eriliste sümptomiteta, mis on neile hea, aga riskirühmadele halb, sest nakkusohtlikud on ka ilma väliste sümptomiteta põdejad.  

Haigestunute üldarv kasvas eelmisel nädalal tervelt 32 protsenti ja arstide poole pöördus 4656 hingamisteede viirusnakkustesse haigestunut.

Kuna grippi ja ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine levib, juhib terviseamet tähelepanu asjaolule, et mõnedel juhtudel põetakse gripp läbi kergemalt. Püstijalu grippi põdev inimene võib aga levitada viirust riskirühmadele, kelle jaoks grippi haigestumine võib kujuneda eluohtlikuks. Seepärast soovitab amet gripileviku kõrghooajal gripilaadsete nähtude või isegi ainult mõnede haigustunnuste nagu köha, kurguvalu või nohu korral mitte külastada haiglaravil olevaid lähedasi, peresid, kus kasvavad väikesed lapsed või elavad kroonilisi haigusi põdevad ja vanemaealised inimesed.

Isegi kergete haigustunnuste ilmnemisel tuleks vältida rahvarohkeid kohti ja hoida teiste inimestega vähemalt meetrist distantsi. Aevastades või köhides tuleb katta suu taskuräti või selle puudumisel varrukaga.

20 PÄEVA ENIMLOETUD