Menu

.      

Pevkuri sõnul vajab idapiir lähiaastatel täiendavalt 55 miljonit eurot

Foto: ANDREI JAVNAŠAN

Siseminister Hanno Pevkur ütles neljapäeval riigikogu ees sisejulgeoleku poliitikast rääkides, et idapiir arendus nõuab lähiaastatel veel täiendavalt 55 miljonit eurot.

Pevkur tõstis esile, et koostöös riigimetsa majandamise keskusega sai eelmise aasta lõpuks puhastatud pea terves ulatuses 136 kilomeetrit piiririba ja novembris sai sümboolse idapiiri välja ehitamise algusena paika esimene uus piiripost Parmu külas Eesti-Läti-Venemaa kolmikpunkti läheduses. Selle aasta lõpuks on plaan piirile paigaldada veel 705 uut piiriposti. Samuti said möödunud aastal alguse Piusa kordoni ehitustööd, valmis Narva piiripunkt ja tööd alustas piirivalve kiirreageerimisüksus.

"Meie eesmärk on selge – kinkida Eesti riigile ja rahvale 100. sünnipäevaks välja ehitatud piiritaristu, mis on Euroopa ja miks mitte maailma kaasaegseim. Selleks on vaja ka riigikogu tuge, kuna lisaks eelmisel ja sel aastal investeeritud rohkem kui 20 miljonile eurole vajab idapiiri lõplik väljaehitamine järgnevatel aastatel riigieelarvest veel umbes 55 miljonit eurot," märkis Pevkur.

Ta avaldas veendumust, et Eesti riik ja rahvas väärib maailma kaasaegseimat piiri, et seista vastu kõikvõimalikele väljakutsetele.

 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD