Menu

.      

Päästjad kavatsevad tänavu külastada 16 000 kodu

Pilt on illustratiivne FOTO: VT

Tänavu kavatsevad päästjad külastada üle Eesti ligi 16 000 kodu, et anda inimestele tuleohutusalast nõu.

Päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tammsalu sõnul on kodukülastuste eesmärgiks aidata inimestel mõista, kui oluline on tuleohutus ning kuidas sellele tähelepanu pööramine võib tõsta inimese elukvaliteeti ja samas, kuidas selle eiramine võib elu jäädavalt muuta, teatas ameti pressiesindaja BNS-ile.

"Suurem osa traagiliselt lõppenud tulekahjusid leiab aset just kodudes, sest inimesed sageli ei märkagi enda tuleohtlikke käitumisharjumusi ja ei oska õnnetusi ära hoida. Päästjad on aga omaala spetsialistid, kes oskavad kodu tuleohutusalaseid ohte märgata ja teie tähelepanu sellele pöörata," sõnas Tammsalu.

Kodunõustamisel vaadatakse näiteks üle küttekolded ja elektrisüsteemid, suitsuanduri õige asukoht, testitakse suitsuanduri korrasolekut ning antakse ka nõu, kuidas on kõige ohutum ladustada näiteks küttematerjali.  "Need on põhilised ohukohad tuleohutuse seisukohalt, millele koos koduomanikuga lahendusi püütakse leida," ütles Tammsalu.

"Eraldi tahame rõhutada, et kodukülastuse käigus ei trahvita kedagi, pigem on selle eesmärk siiski vähendada üheskoos tulekahju tekkimise tõenäosust ja seeläbi muuta just teie kodu ohutuks," sõnas päästeameti juht.

Kodust tuleohutust aitavad hinnata lähima komando kutselised või vabatahtlikud päästjad ning regiooni päästeteenistujad. Nõustamisi viiakse läbi kuni käesoleva aasta lõpuni. Kodukülastuse läbiviijad tunneb ära päästeameti eraldusmärkidega riietuse ning esitatava töötõendi järgi. Viimase õigsust on võimalik kontrollida, helistades päästeala infotelefonile 1524.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD