Menu

.      

Vastseliinas avatakse jalgpalliväljak

Foto: GREGOR SALUVEER

Võrumaal Vatseliinas avatakse täna täismõõtmetes murukattega jalgpalliväljak.

"Staadion valmis mitmete ettevõtete koostöös, kodanikualgatuse juhtimisel," rääkis Vastseliina vallavanem Raul Tohv teisipäeval BNS-ile. "Projekteerimise tegi Eesti Jalgpalliliit, aga muud tööd tegid enamuses kohalikud ettevõtted - kes planeeris, kes haljastas, kes tegi järelhoolduse ning kõige initsiaatoriks olid kohalikud inimesed," selgitas Tohv.

Tööd läksid kokku maksma 18 000 eurot, mille tasus Vastseliina vald.

Varasemalt samas paiknenud staadioni uuendamise ajendiks oli Eesti kolmandas liigas mängiva Vastseliina jalgpallimeeskonna soov, kes seni oli sunnitud oma mänge kodust eemal pidama. 1975. aastal ehitatud staadionit ei olnud kunagi hooldatud ning see ei võimaldanud ametlikku mänge pidada, ütles Tohv.

Nüüd on staadioni juurde toodud ka elektri- ja veevarustus.

Kolmapäeval toimuval staadioni pidulikul avamisel osalevad teiste seas kaks tuntud Eesti koondise mängijat: 107 kohtumist pidanud Joel Lindpere ja 73 korda koduriiki esindanud Teet Allas, teatas jalgpalliliit.

Staadioni avamise raames on kolmapäeval plaanis kaks vutilahingut: kell 14:30 võtavad kohalikud noored mõõtu Võru Helioselt ning kell 17:00 on vastamisi Eesti Jalgpalli Liidu ja Vastseliina võistkonnad.

20 PÄEVA ENIMLOETUD