Menu

.      

Osad Otepää suusakeskused hakkasid kunstlund valmistama

Talvepealinn Otepää

Osades Otepää talispordikeskustes käivitati hooaja ning külmakraadide saabudes lumekahurid ja üks keskus plaanib nii valmis teha kogu talveks vajamineva lume.

"Alustasime lume tootmisega juba kolmapäeva õhtul, ilmaprognoosid lubavad öösiti miinuskraade, seega planeerime järgmiseks reedeks kogu talveks vajamineva lume valmis toota," sõnas Otepää Winterplace juhataja Siim Kalda vallvalitsuse teatel. „Paar nädalat läheb lumepargi kordaseadmiseks, kuid oma kelguga saab juba praegu tulla ja tasuta mäest alla sõita. Lund on meil kevadeni.“

Kuutsemäe ja Munamäe suusakeskustes on plaan lumekahurid tööle panna reede õhtul. „Kui ilmaprognoos peab ja soojemaks ei lähe, siis saaks mäesuusakeskused avada juba järgmisel nädalavahetusel,“ lausus Kuutsemäe ja Munamäe suusakeskuste juhataja Priit Tammemägi.

Suurte muudatuste lävel seisvas Kääriku spordikeskuses oodatakse looduslikku lund. „Ootame, et lund juurde tuleb, siis saab juba ehk järgmisel nädalal uisuraja sisse lükata,“ ütlesi SA Tehvandi juhatuse liige Kristjan Karis.

Tehvandi Spordikeskuses pakitakse aga eelmise aasta kunstlumehunnikut lahti. „Võtame hunnikud lahti ja esmaspäeval otsustame, kas teeme rajad maha või ootame veel. Kõik sõltub ilmast,“ sõnas spordikeskus juhatuse liige Alar Arukuusk.

Talve astronoomiline algus on tänavu 21.detsembril kell 12.44, sel päeval saab Otepää talvepealinna tiitli.

20 PÄEVA ENIMLOETUD