Menu

.      

IRL ja Reformierakond sõlmisid Võrus ühiste kavatsuste koostööleppe

Pildil: Koostööleppele kirjutavad alla Tarmo Piirmann (vasakul) ja Erki Saarman.Võru linnavolikogusse valitud Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) saadikud allkirjastasid esmaspäeval ühiste kavatsuste leppe koostööks Võru inimeste teenimisel.

„Selle lepinguga deklareerivad kaks erakonda koostöötahet ning valmidust võtta Võru linnas valitsemisvastutus,“ ütles Reformierakonna Võru piirkonna esimees Erki Saarman pressiteate vahendusel.

„IRL ja Reformierakond on viimastel aastatel teinud Võrus head tööd, mida tuleks jätkata,“ lisas IRL-i Võru osakonna esimees Tarmo Piirmann.

IRL-i ja Reformierakonna ühine eesmärk on soodustada ettevõtlust, toetada uute töökohtade loomist ning panustada senisest enam koolide konkurentsivõime parandamisse ja lasteaedade korrastamisse. „Linna valitsemisel juhindutakse põhimõttest, et head ideed saavad alati ära kuulatud ja võimaluse korral realiseeritud,“ rääkis Saarman. „IRLi ja Reformierakonna juhtimisel on linna rahandus jätkusuutlik, lähtutakse põhimõttest, et enne väärtuste jagamist tuleb need luua.“

„Eksivad need, kes arvavad, et heaolu tekib iseenesest,“ lisas Piirmann. „Võru inimesed teavad, et heaolu lähtub lisaväärtuste loomisest – läbi haridussüsteemi, targa tööjõu ja tasuvate töökohtade.“

Võrus võitis valimised 26,22 protsendiga napilt Reformierakond, SDE kogus 25,06 protsenti häältest. Seega on mõlemal erakonnal Võru 21-kohalises linnavolikogus kuus kohta. Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) valis 20,57, Keskerakonda 14,51 ja valimisliitu Võru Väärib Võimekust 11,3 protsenti valijatest. Seega sai IRL volikogus neli, Keskerakond kolm ja valimisliit kaks kohta.

20 PÄEVA ENIMLOETUD