Menu

.      

Uppumispaanika Võru kesklinnas

Operatiivtöötajad uurivad pingsalt purskkaevu basseini põhja.   Foto: Võrumaa TeatajaVAHEJUHTUM • Esmaspäeval kella 20 paiku arenes Võru kesklinnas omapärane thriller. Purskkaevu, rahvasuus tuntud kui sõnnikulaotaja kõrvalt rohu seest leiti lapse kingad ning tekkis kahtlus, et laps on vette kukkunud ja uppunud.

Sündmuskohale Võru Kesklinna parki, kus päev varem olid lõppenud Võru folkloorifestivali üritused, saabusid üksteise järel mööda Vabaduse tänavat sireenide huilates kohale politseinikud, päästjad ja kiirabi. Kiirabi ja päästeauto jäid seisma R-kioski juures endise bussipeatuse kohal. Autodest kiirustasid välja päästeametnikud ja kiirabitöötajad ning jooksid purskkaevu juurde. Seal uuriti põhjalikult purskkaevu basseini põhja ning üks päästja ronis sinna kummiülikonnas sisse. Kaldalt kobasid päästetöötajad basseini põhja harjavarrega. Kummiülikonnas päästetöötaja sukeldus päris purskkaevu basseini tahaotsa. Samal ajal hoidsid purskkaevu juurde kogunenud inimesed hinge kinni: oodati, et kohe-kohe tuuakse välja elutu inimkeha, nii nagu juhtus möödunud nädalal Cantervilla mängumaal, kus viieaastane poisike umbes meetrisügavusse basseini ära uppus.

Päästetöötajate tööd kogunes uudistama rahvahulk.

Võru kesklinna purskkaevu basseini sügavus on vast pool meetrit, aga selle seinad on sissepoole kaldu, nii et ääre peal vääratanud jalg võib kergesti basseini libiseda ja sealt välja saada on juba keeruline. Eriti veel, kui laps basseini ääre vastu pea ära lööb.

Ühel hetkel oli purskkaevu juures pinge kruvitud tippu. Politseinikud ning pääste- ja kiirabitöötajad olid kõik kogunenud basseini serva äärde ning ootasid käte värinal. Oli arvata, et kohe-kohe tuuakse sealt keegi välja. Siis aga ronis kummiülikonnas mees pärast paarkümend minutit kestnud otsinguid basseinist välja, pühkis näo veest puhtaks ja teatas, et midagi ei ole.

 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD