Menu

.      

Võrus langes bensiini hind alla 1 euro

Neste tankla teisipäeva hilisõhtul – bensiini hind 0,969 eurot. Foto:Võrumaa TeatajaKÜTUSEHINNAD • Võru linnas langes suuremates tanklates juba üleeile õhtul bensiini hind alla maagilise piiri – alla 1 euro liitri kohta, eile hommikul langetas Võrumaa Teataja küsimuse peale hinda ka Olerex. Suuremates tanklates maksab bensiin 95 nüüd 0,985 eurot liitri kohta, Nestes ja Lukoilis on hind veelgi madalam.

Võru suuremates tanklates tegi hind üleeilse päeva jooksul kiire languse. Kui veel üleeile hommikul oli Neste tanklas hind 1,008 eurot liitri kohta, siis õhtuks kukkus hind 0,969 euroni liitri kohta. Lukoilis oli hind veidi kallim, 0,977 eurot liitri kohta ning Statoilis ja Favoras 0,985 eurot liitri kohta. Ainult Olerexis püsis varasem kõrge hind, 1,035 eurot liitri kohta.

Kui Olerexi juhatuse liige Alan Vaht eile kella 10 ajal hommikul teatas, et firma langetas kütusehinna automaatjaamades 1,009 euroni liitri kohta, siis Võru jaoks polnud see eriline sündmus – siin olid hinnad juba eelmisel õhtul langenud veelgi madalamale. Täpsustava küsimuse peale, miks Olerex Võrus kõrgemat hinda hoiab, teatas Vaht, et peab asja uurima. Poole tunni pärast andis ta teada, et Olerexi Võru tanklas on bensiini hind langenud samuti alla euro – 0,985 euro peale liitri eest.

Vastseliina Mahta Kütuse tanklas oli eile hind 1,030 eurot liitri kohta.

Kütuse hinnalangusest võidavad nii tarbijad kui ka kütusemüüjad, sest sama raha eest saab osta rohkem kütust. Kaotajaks on eelkõige riigi valitsus, kellele laekub vähem maksu. Näiteks Olerexi juhatuse liige Alan Vaht ütles, et tema auto kütusepaaki mahub 75 liitrit diislikütust. Veel aasta tagasi maksis paagitäis 101 eurot, nüüd 80 eurot, võit on 21 eurot.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD