Menu

.      

Kokkuvõte Võrumaa Teataja mullusest veebimaailmast

Loetavuse järjestus Eesti linnades.KODULEHE AASTAKOKKUVÕTE • Jaanuarikuu on just sobiv aeg, et heita pilk möödunud aastasse. Kõik kokkuvõtted eelmisest aastanumbrist on tehtud, saavutused üle vaadatud, ebaõnnestumised kõrva taha pandud ja vigade parandus täie hooga tööle lükatud. Järgnevas loos võtame kokku Võrumaa Teataja veebilehekülje www.vorumaateataja.ee tabelite tipud ja toome välja, missugused artiklid olid möödunud aastal kõige loetavamad.

Enim loeti artikleid õnnetustest

Mullu aprillis vapustas tervet Eestit Tamula järvel uppunud meeste kurb saatus ja lugu „Tamula järvest toodi välja veel kahe mehe surnukehad”, mis avaldati 11. aprillil, tõusis meie veebilehe loetavuse tippu. Loetavuse teisel kohal on samuti lugu õnnetusest – „Suur põleng Võru linnas”. See artikkel oli sellest, kuidas koletu tulekahju jättis varast ja kodust ilma pere, kus kasvas koolipinki astuv tüdrukutirts.

Loetavuse kolmandalt kohalt leiame artikli „Meremäe vald jääb piirileppe tulemusel ilma osast karjäärist ja suurest hulgast metsast” ning neljandalt „Seagripp jõudis Võrru”.

Kui tunamullu tehti Soomes meie veebilehel üle 19 000 kliki, siis eelmisel aastal oli see number juba 21 110.Viies koht jätkab poliitikute lainel ja lugu kannab pealkirja „Linnapea Anti Allas: „Korraldame üleilmse võrulaste kokkutuleku.””. See kirjatükk avaldati meie veebilehel 27. veebruaril ja võiks vabalt kandideerida veel ka kategoorias „Enim võõrsõnu sisaldav artikkel”, sest juba esimesed laused näitavad, et arusaamiseks on vaja keskmisest rohkem nutikust.

Kuuendal kohal on lugu Võru ettevõttest, mis on elujõulisena püsinud juba 20 aastat ja võistleb edukalt teiste samalaadsete suurfi rmadega: „RehPol loodab hakata kodulinnas hankeid võitma”.

Kus loetakse peale Võrumaa veel tihti Võrumaa Teatajat?

Kui tunamullu sai meie veebileht üsna palju klikke Põlvamaalt, siis lõppenud aastal loeti meie lehte Valgamaal rohkem kui Põlvamaal.

Üha rohkem veebilehe külastusi tuleb Soomest, eriti Helsingist, mis on üheks tõestuseks, et eestlane rändab võõrasse riiki. See on tore, et kaugetel kodustel on isu isamaa uudistega kursis olla ja loetavus püsib – loodame, et see ei rauge.

Videod ja fotod

Vaade videogaleriileMeie netimaailm ei piirdu ainult kodulehega, vaid internetiaadressilt www.youtube.com/VorumaaTeataja leiab palju videoid, mis on seotud meie artiklite ja Võrumaaga. Kokku on seal praegu videoid üle 100 ja eelmisel aastal vaadati neid kokku 99 243 korda. Populaarsemad neist olid:

1. Kuidas Võrumaa Teatajat reede õhtul Tartu Kroonpressis trükiti
2. Antsla oli jõuluvanade päralt
3. Drooni lend Võrumaa kohal
4. Suurpõleng Võru kesklinnas
5. Kuidas Võru linnas öösel juuakse
6. Liikluslinnas nüüd avatud tivoli

Võrumaa Teataja trükkimise üleviimine Tartu firmasse Kroonpress tõi kaasa muutused paberlehes, nimelt on kogu Võrumaa Teataja alates sellest aastast täisvärviline, esimesest leheküljest kuni viimaseni.

Kolmandal kohal olev video „Drooni lend Võrumaa kohal” on filmitud meie kõige värskema „töölise” Parrot AR.Drone 2.0-ga. Droonivideod on populaarsust kogunud igal pool maailmas ja väikses Võrus veel kitsas ringkonnas tuntud lennumasin võimaldab filmida kogu Lõuna-Eesti kuppelmaastiku maalilist ilu õhust. Harjutamine teeb meistriks ja loodetavasti üllatame oma lugejaid veel mitme droonivideoga ka alanud aastal.

Internetiavarustest leiab aadressilt www.pildigalerii.vorumaateataja.ee meie fotoalbumi, kuhu on praeguseks üles laetud kokku ligi 30 000 pilti. Alates aastast 2011, mil alustasime lugejatele videote ja piltide näitamisega, on need kokku saanud üle nelja miljoni kliki.

Lõpetuseks

Eeltoodud numbrid näitavad, et huvi meie internetilehekülgede vastu on suur. Kindlasti jätkame samas vaimus – ikka paremini, teravamalt ja võimsamalt.

NB! Kokkuvõtte üle-eelmise aasta loetavuse tabelitest leiab 22. märtsi 2014 ajalehest.

 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD