Menu

.      

Kokkuvõte Võrumaa Teataja eelmise aasta veebitegemistest

Interneti külastamiseks on võimalik kasutada mitmeid internetilehitsejaid. Sellest tabelist leiad, millistega neist loetakse Võrumaa Teatajat enim. Fotod: AIGAR NAGELVÕRUMAA TEATAJA INTERNETIS • „Kui sind ei ole internetis, siis pole sind olemas …” – tundub, et päev-päevalt reaalsemaks muutuv mõttetera. Praegusel ajal puudutab internet ja kõik arvutiga seonduv iga kodanikku. Facebooki ja Twitteri nimekirjast puudumisel peetakse sind otsekui pidalitõbiseks. Ettevõtetele on oma maine kujundamisel veebileht tähtsaks komponendiks, virtuaalmaailmas eksisteerimine on neile oluline.

Võrumaa Teataja seilab hetkel sõiduvees ja tegeleb igapäevaselt internetimaailma edendamisega. Siinkohal toome ära põhilised teemad, mida meie veebilehelt on otsitud ja mille vastu on huvi tuntud. Ehk hakkab ka sulle, armas lugeja, midagi põnevat silma ja soovid meid lisaks praegusele paberlehe sirvimisele veel ka internetis klikates koju tuua.

Möödunud aasta loetumad artiklid veebis olid: esimene koht: „Metsavenna peremees Meelis Mõttus valmis hakkama vallavanemaks”, teine koht: „Kes kandideerivad Võru linnapeaks?”, kolmas koht: „IRLi Võru linnapeakandidaat on Andres Kõiv”, neljas koht: „Võru linna liiklus on nüüdsest kahesuunaline” (selle artikli juures oli ka video), viies koht: „Võru linnapeaks saab sotsiaaldemokraat Anti Allas”, kuues koht: „Võrus avab peagi uksed Chicago baar”.

OTSINGUMOOTORISSE SISESTATUD POPU LAARSEMAD SÕNADVeebilehel saab kasutada otsingumootorit, mis tähendab, et kui on soov teada saada, kas ja millal on mõnest teemast kirjutatud, siis tuleb otse Võrumaa Teataja logo all olevasse kasti kirjutada soovitav sõna. Eelmisel aastal kirjutati otsingumootorisse enim kordi sõna „Mõniste” (217 korral), sellele järgnesid „Misso” (188), „Antsla” (182) ja „kala” (163). Täielikku tabelit otsisõnadest näed artikli juures olevalt pildilt.

Üllatavalt hästi on vastu võetud ka videoklipid, mida pakume vahel lisaks lugudele vaatamiseks.

Paljude artiklite juurde on koostatud ka pildigalerii. Ühtekokku on Võrumaa Teataja pildigaleriis pea 300 albumit 21 500 pildiga. Kõige rohkem on eelmise aasta jooksul vaadatud „Koolitantsu” albumit, sellele järgnevad albumid Võhandu maratonist, Sõmerpalu krossist ja album „Ridali lennuklubiga lahedalt lendama”. Pildiotsingusse sisestati kõige rohkem „Ridali lennupäeva”, „maavanema vastuvõttu” ja „linnapea vastuvõttu” ning „Uma pido”. Enamjaolt ongi pildid saadaval ürituste ja toredate sündmuste kohta.

Lugejad
Pilt Google Analyticust, mille andmetel külastatakse meie veebilehte kõige rohkem Tallinnas.Veebilehte loetakse üllataval kombel Eestis kõige rohkem Tallinnas, teisel kohal on Võru, kolmandal Tartu ja järgnevad Põlva, Valga, Pärnu. Võimalik, et see on seotud kuidagi sellega, et väljaspool Võru linna on paberlehe kättesaadavus väiksem ja siis on hea veebis lehte uudistada või digileht tellida. Viimane on internetis kättesaadav täies ulatuses, mis tähendab, et digilehe tellimisel on võimalus lugeda kõike, mida paberlehest, kaasa arvatud kuulutusi.

Hea meel on tõdeda, et väljarännanud võrukesed pole meid unustanud. Pildil on ringidena näha www.vorumaateataja.ee loetavuse suurus Soomes. Populaarsemad linnad: Helsingi, Vantaa, Espoo, Tampere, Turu, Salo. Hea näha, kus on palju võrukaid.Meie veebilehte satub lugejaid ka välismaalt. Nimelt saab www.vorumaateataja. ee külastusi Soomest keskmiselt 3000 korral kuus, järgnevad Norra ligi 700, Saksamaa 300 ning Rootsi ja USA 200 külastusega kuus. Veebilehte loetakse isegi Austraalias, Inglismaal ja Venemaal. Siinkohal tervitused Soome ja välismaale!

Igal ajakirjanikul on õigus kirjutada lugu ning igal lehelugejal on sama suur õigus artiklit kommenteerida ja oma arvamust avaldada. Meie veebilehe kommentaariumis on nii positiivseid kui ka negatiivseid sõnavõtte ja nende kirjutamise rohkuse koha pealt võime võistelda üleriigiliste lehtedega. Kõiki kommentaare võtame täie tõsidusega, nii et, armas lugeja, võta aga julgelt sõna ja sind märgatakse!

Graafik näitab, kuidas jaotub ajalehtede trükiarv maakondade lõikes.Kogu statistika on kokku pandud Google Analyticuga, mis tähendab, et tulemusi ei ole kallutatud ega moonutatud.

Lisaks digilehele ja veebilehele võib Võrumaa Teataja üles leida veel Facebookis, kuhu on teisipäevaõhtuse seisuga kogunenud 1849 fänni. Facebookis toimub interaktiivne uudiste vahendamine ja saab osa võtta mitmetest auhinnamängudest, kus on välja pandud hulgaliselt auhindu teatripiletitest kinkekaartideni välja.

Täname kõiki lugejaid, kes meid igapäevaselt saadavad!{jcomments lock}

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD