Menu

.      

Linnapea Anti Allas jättis veereostuse arupärimisele vastamata

  • Kirjutas Tarmo Piirmann

FOTO: VTVõru linnavolikogu IRL-i fraktsioon

Võru linnavolikogu opositsioon palus Koreli oja ja Tamula järve reostamise kohta selgitust volikogu esimehel Anneli Ott-ilt, kuna linnapea Anti Allas ei vastanud talle esitatud küsimustele.

Opositsioon küsib, kas suve alguses Tamulas hüppeliselt kasvanud veereostus võis olla seotud sellega, et volikogu keskkonnakomisjoni esimees ehitas Koreli oja veepiirile ebaseadusliku sauna.

Reostuste kohta esitatud küsimuste kõrval paluvad saadikud Ott-ilt eraldi hinnangut sellele, et linnapea ei vastanud volikogu liikmete esitatud arupärimisele, milleks teda kohustab Võru linna põhimäärus.

"Loodame, et volikogu esimees suudab need vastused anda, muidu tekib vägisi tunne, et linnas ei kehti enam ükski seadus ega isegi mitte linna põhimäärus," ütles volikogu IRLi fraktsiooni esimees Tarmo Piirmann.

Tema hinnangul on tähelepanuväärne, et linnapea ei täida linna põhimäärust, ning ei soovigi anda linna tegelikest probleemidest kerkinud, ajakirjanduse tõstatatud ja volinike poolt kohalikku otsustuskogusse toodud küsimustele vastuseid.

"Tundub, et linnapea ja keskkonnakomisjoni esimees on kaks ainsat inimest Eestis, keda ei huvita Tamula järv, mille on sel suvel teinud nii kuulsaks Olavi Ruitlase raamat "Vee peal"," lausus Piirmann.

Samuti soovib opositsioon teada, kas volikogu esimehel on terviklik ülevaade Tamula järve ja Koreli oja keskkonnaprobleemidest ning sammudest, mida linn on nende kõrvaldamiseks ette võtnud.

Loe veel: Austatud volikogu esimees!

{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD