Menu

.      

Võrumaa töötõmbekeskused on Võru, Tartu ja Tallinn

Võru maakonna sisemise töörände kaart, kus on näidatud suuremad tööjõu rände suunad.   Kaart: STATISTIKAAMETTÖÖJÕU TÕMBEKESKUSED • Mõned päevad tagasi statistikaameti poolt koostatud Eesti rändekaardi ja siseministeeriumi poolt haldusreformi tarbeks kogutud informatsiooni põhjal on Võrumaa suuremad tööjõu tõmbekeskused Võru linn koos Võru vallaga ning Tartu ja Tallinna linnad. See tähendab, et Võrumaa inimesed käivad põhiliselt tööl Võrus, Tartus ja Tallinnas. Lisaks Võru linnale ja vallale lähevad Võrumaal tööjõu tõmbekeskustena arvesse Antsla ning Vastseliina vallad.

Võru linnas töötab kokku 4800 inimest ja sellest 39 protsenti ehk 1875 inimest käib tööle muudest omavalitsustest. Kõige rohkem käib inimesi Võrru tööle Võru vallast (783), Rõuge vallast (153) ja Lasva vallast (138). Võru maakonna välise töörände kaart, kus on näidatud suuremad tööjõu rände suunad väljaspool maakonda.              Kaart: STATISTIKAAMETVõru linnal endal pole täpseid andmeid, palju linna elanikke käib väljaspool tööl ja palju väljastpoolt Võru linnas tööl käiakse. „Samas on selge, et paljud võrulased käivad tööl linna lähedal asuvates asutustes nagu AS Lõuna-Eesti Haigla, AS Barrus, AS Toftan, OÜ Ritico,” märkis linnas avalike suhete spetsialist Ulis Guth.

Teine suurem tõmbekeskus Võrumaa omavalitsuste arvestuses ongi Võru vald, kuhu ligi pooled töötajad käivad tööle väljastpoolt valda. Näiteks Võru linnast käib Võru valda tööle 534 inimest, seda on isegi rohkem, kui töötab vallas valla enda inimesi – 501.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD