Menu

.      

Milliseid ravimeid ja kuidas keelatult üle piiri tuuakse

  • Kirjutas Ravimiamet

Eesti Maksu- ja Tolliamet teeb baasanalüüsi võltsitud ja keelatud ravimite kohta kaks korda aastas.

EMTA ühiskonnakaitse tiimijuht Piret Tinkus ütles, et seoses üldise internetikaubanduse levikuga on aastatega 20-25% suurenenud ka postist avastatud ravimite juhtumite arv. „2020.a esimeses pooles avastati teabeosakonna andmetel 297 ravimitega seotud rikkumist (neist 204 juhtumit postitollis, s.o 69%). Rikkujateks on ligi 270 erinevat füüsilist isikut ja 3 juriidilist isikut. Vähemalt 12 füüsilist isikut on eksinud korduvalt ravimite postiga tellimise või üle piiri vedamise reeglite vastu.“ 

Tinkuse sõnul eksitakse enim psühhotroopsete ravimite ja anaboolsete steroidide tellimisega Euroopa internetiapteekidest ja veebist (Suurbritannia, Holland, Saksamaa, Šveits). Ajurveeda ja psühhotroopsed ravimid saabuvad Eestisse enim Indiast. Ravimina klassifitseeruvaid nahahooldusvahendeid (sisaldavad salitsüülhapet), homöopaatilisi ravimeid ja toidulisandeid tellitakse USAst (põhiliselt IHERB).

Võltsitud ravimite kaasusi õnneks viimasel aastal olnud pole. Pigem on probleeme sellega, et ühekordse loaga üritatakse mitu korda ravimeid üle piiri tuua. Vene piiril on samuti rikkujaid – luba Ravimiameti käest ei küsita ja üritatakse Venemaalt sisse tuua lubatust suuremas koguses ravimeid.

Fotod pärinevadki Eesti-Vene piiripunktist konfiskeeritud ravimitest, mida on üritatud loata üht-või teistmoodi suuremas koguses riiki tuua.

Kui pead ravimitega reisima, siis veendu enne reisile minekut, kas vajad selleks luba siit:  Ravimitega reisimine

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD