Menu

.      

Ilon Wiklandi noore kunstniku preemia läks jagamisele

  • Kirjutas BNS

Ilon Wiklandi noore kunstniku preemia võitja

Reedel, Ilon Wiklandi 91. sünnipäeval kuulutati Haapsalus Iloni Imedemaal välja Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemia konkursi laureaadid ning žürii hinnangul pälvisid võrdse võidu seekord Marie Martine Lupp Võru kunstikoolist ja Elise Lissel Pähkel Vanalinna Hariduskolleegiumist ning eripreemia sai Angela Lauge Kuressaare kunstikoolist.

Seitsmendat korda toimunud konkursi eesmärk on innustada noori kunstiõpilasi nende loomerännaku alguses. Noortel tuli esitada üks töö vabalt valitud teemal ning vähemalt kaks illustratsiooni. Seekord anti konkursil osalejatele ülesandeks teha illustratsioonid eesti muinasjutule "Kaksteist kaarnat".

Žüriiliikmed Urmas Viik, Krista Kumberg, Karin Mägi, Tea Tammelaan ja Viive Noor märkisid, et huvitegevusele seatud piirangud konkursist osavõttu ei takistanud. Selgi aastal oli osalejaid üle vabariigi - Tallinnast, Tartust, Viljandist, Haapsalust, Kuressaarest, Jürist, Koselt ja Märjamaalt, kokku 24 noort.

Seekord oli võitjaid kaks - Marie Martine Lupp Võru kunstikoolist ja Elise Lissel Pähkel Vanalinna Hariduskolleegiumist. Mõlemale määrati preemiaks 400 eurot.

Konkursi noorim osavõtja, 13-aastane Marie Martine Lupp sai võidu tehniliselt leidlike ja kompositsiooniliselt huvitavate tööde eest. Lugu on illustratsioonidel tõlgendatud põneva nurga alt. Loo meeleolu on hästi tabatud. Oskuslikult ja osava kergusega on ta kasutanud kollaaži. Tema juhendajaks on Tiina Suumann.

17-aastane Elise Lissel Pähkel jäi žüriile silma maalitehniliste vahendite oskusliku kasutamisega. Tema illustratsioonid on väga dünaamilised. Loo kujutamisel on ta kasutanud leidlikke võtteid.

200 euro suuruse eripreemia pälvis 17-aastane Angela Lauge Kuressaare kunstikoolist, kelle töödel on žürii hinnangul hästi tabatud ilmed. Lood on edasi antud lihtsate ja täpsete vahenditega, väga hea tehnilise teostusega. Tema juhendajad on Leelo Leesi ja Boris Šestakov.

Traditsiooniliselt avati Iloni Imedemaal koos konkursi tulemuste välja kuulutamisega ka näitus parimatest töödest. See jääb avatuks 28. märtsini. Veebi vahendusel toimunud auhindamistseremooniat saab järele vaadata Iloni Imedemaa Facebook´i lehelt ja Youtube´i kanalist.

Varasemalt on konkursi auhinna pälvinud Liisamari Viik Pärnu Kunstikoolist, Anna-Liisa Sääsk Viljandi Kunstikoolist, Aliis Vatku Haapsalu Kunstikoolist, Artur Anniste Sally Kunstistuudiost, Kai-Melli Kapten Türi Põhikoolist, Kassandra Laur Kose Kunstikoolist, Marlene Schwindt Haapsalu Põhikoolist, Meeli Maria Viikmaa Märjamaa Muusika- ja Kunstikoolist, Annleen Leesma Märjamaa Muusika- ja Kunstikoolist ja Saara Väli Orissaare Gümnaasiumist ning Jane Mustrik Võru Kunstikoolist.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD