Menu

.      

Karmimate piirangutega maakondades on viirusolukord stabiliseerumas

  • Kirjutas BNS

Terviseameti epideemiatõrje osakonna nõunik Irina Dontšenko märkis kolmapäeval Tallinna linnavalitsuse pressibriifil, et koroonaviiruse osas on olukord hakanud stabiliseeruma eelkõige nendes maakondades, kus on varasemalt rakendatud karmimaid piiranguid. 

Viimase nädalaga lisandus 3762 koroonaviiruse haigusjuhtu, mis Dontšenko sõnul tähendab, et Eesti on nakatumiste osas pigem stabiliseerumise suunas. "Kui vaadata numbrite sisse, siis jätkuvalt on Eestis üleriigiline viiruse levik ning haigestumise intensiivsus on väga kõrge," ütles Dontšenko. 

Olukord on tema sõnul stabiliseerunud pigem nendes maakondades, kus on varasemalt võetud ette rangemad piirangud ehk Harjumaal ja Ida-Virumaal. Samuti on olukord stabiliseerumas Pärnumaal, Tartumaal ja Võrumaal. Kasvutrendis on nakatumine juba viimased viis nädalat Jõgevamaal ja Raplamaal, samuti on nakatumine suurenemas Hiiumaal, Saaremaal, Järvamaal ja Viljandimaal. 

Ühtlasi on nakatumisi hakanud sagenema noorte inimeste seas, mis viitab Dontšenko sõnul sellele, et lapsed läksid koolidesse, said kokku ja viirus sai levima hakata. "Samuti on täheldada nakatumiste kasv vanuses 30-39, mis tähendab, et haigestunud on nakkuse saanud laste vanemad," ütles Dontšenko. 

Tema sõnul pole koguni 33,5 protsendi nakatunute puhul teada, kust nad täpselt viiruse külge said. "See tõendab jätkuvalt seda, et meil on nakkuse ulatuslik levik ning nakkuse võib saada igalt poolt," ütles Dontšenko. 


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD