Menu

.      

Koolivaheajal kasvab uute viirustüvede riiki toomise oht

  • Kirjutas BNS

Seoses üldhariduskoolides algava koolivaheajaga on oht viiruse leviku kasvuks ja uute viirustüvede maale toomiseks, edastas pühapäeval ETV uudistesaade "Aktuaalne kaamera".

Kuna peale eelmisi koolivaheaegu on nakatumiste arv kasvanud, tasuks reisimisest hoiduda või koju naastes kindlasti testima minna.

"Tihtipeale tuuakse sisse välismaalt just neid uusi nakkusohtlikumaid või muul viisil ohtlikumaid viirusetüvesid. Siin kindlasti paneme südamele kõigile eesti inimestele teha terviseteadlikke vastutustundlikke valikuid, et me ei peaks neid piiranguid koolivaheajal tehtud valikute tõttu kauem hoidma kui muidu oleks vajalik," sõnas tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

Lõuna-Aafrika Vabariigi tüvi on Eestis hetkel küll kontrolli all, kuid kuna olemasolevad vaktsiinid on selle vastu vähem tõhusad, ei tohi valvsust kaotada.

"On teatud märgid, kahtlustused, uuringud, mis näitavad, et see tüvi põgeneb meie immuunsüsteemi vastu natukene paremini. Kindlasti vaktsiin aitab märkimisväärselt ka selle tüve vastu, aga mitte nii tõhusalt nagu hariliku või inglise tüve vastu," rääkis Tartu Ülikooli molekulaarviroloog Aare Abroi.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD