Menu

.      

Merko sõlmis 15,8-miljonise lepingu Eesti kagupiiri taristu rajamiseks

  • Kirjutas BNS

Teisipäeval sõlmisid AS Merko Ehitus kontserni kuuluv AS Merko Ehitus Eesti ja GRK Infra AS ning politsei- ja piirivalveamet (PPA) 15,8 miljoni eurose projekteerimis- ja ehituslepingu Eesti kagupiiri maismaaosa taristu lõikude 4–6 rajamiseks.

Kagupiiri teise etapi ehitustööde hankes osales kuus tingimustele vastanud pakkujat, kelle pakkumused olid üsna ligilähedased. Hinnakriteeriumi alusel võitis hanke AS-i Merko Ehitus Eesti ja AS-i GRK Infra ühispakkumine, teatas PPA.

"Piiriehituse teine ehitusetapp hõlmab ligi 35 kilomeetri pikkust piirilõiku Tserebi külast Vanigõ järvest kuni peaaegu Koidula piiripunktini välja. Praeguse prognoosi kohaselt kulub teise piirilõigu ehituseks umbes kolm aastat," ütles PPA piirivalveosakonna juht Egert Belitšev pressiteates.

Kagupiiri teise etapi ehitustööde hind on samas suurusjärgus nagu esimese ehitusetapi puhulgi, kuigi väljaehitatav piirilõik on PPA teatel ligi poole pikem. "Seda peaasjalikult põhjusel, et teises väljaehitatavas piirilõigus on maastik oluliselt lihtsam võimaldades kokku hoida muidu soisele alale rajatavate pontoonteede arvelt," märkis Belitšev.

Ta lisas, et kogu senine ehitustegevus ka esimesel 23,5-kilomeetrisel piirilõigul käib plaanipäraselt. "Ehitustööd käivad sel lõigul praeguseks juba 20 kilomeetri pikkuse piiririba ulatuses. Rajatud on pea kõik vajaminevad juurdepääsuteed, umbes 1,5 kilomeetri ulatuses pontoonteid üle soiste alade ning umbes 7,5 kilomeetrit viivitusaeda," tõi Belitšev välja.

"Ajal, mil piirikuritegevuseks kasutatakse uusi viise, peab ka piirivalves üha enam kasutama kaasaegset tehnoloogiat nii, et meie töö oleks sihistatud ja mõjus. Sadu kilomeetreid pikk välispiir, mis saab kaetud kaasaegsete seire- ja valvesüsteemidega, annab piirivalvuritele võimaluse masinliku töö asemel oma professionaalsust kasutada seal, kus ta on kõige väärtuslikum," ütles Belitšev.

Lepingu raames rajatakse taristu 34,7-kilomeetrisel piirilõigul Võrumaal, teatas Merko Ehitus börsile. Ehitatav piirilõik algab Tserebi külas Vanigõjärve lõunakaldal ja lõpeb Võmmorski külas. Lepingule lisandub käibemaks.

Tööde teostamisel on juhtiv partner AS Merko Ehitus Eesti. Ehitustööde tähtaeg on 2025. aasta aprillis.

AS Merko Ehitus Eesti on Eesti ehitusettevõte, mis teostab üld-, insener-, elektri- ja elamuehituse töid ning arendab elukondlikku kinnisvara.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD