Menu

.      

Danpower investeerib lähiaastatel Väimela kaugküttevõrku miljon eurot

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Soojatootja Danpower Eesti AS ostis Vee-Ekspert OÜ-lt Väimela kaugküttevõrgu, kuhu kavatseb lähiaastatel investeerida ligikaudu miljon eurot.

"Kuna varustame soojaga lähedal asuvat Võru linna, oli Väimelasse laienemine meie jaoks igati mõistlik ja loogiline samm," ütles Danpower Eesti juhatuse liige Juhan Aguraiuja pressiteates.

Väimela katlamaja võimsus on 3 megavatti ja kaugküttevõrgu kogupikkus 1,5 kilomeetrit. Aguraiuja sõnas, et kui seni töötas sealne võrk ainult põlevkiviõli peal, siis Danpower kavatseb lähiaastatel minna üle taastuvate energiaallikate kasutamise peale.

Peale parema õhukvaliteedi loob ligi miljoni eurone investeering eelduse, et tulevikus saab Danpower toasooja hinda Väimelas langetada. "Esialgu jääb megavatt-tunni hind siiski samaks, kuna uue energialahenduse välja töötamine ja ehitus võtab paar aastat aega. Küll aga toob taastuvate kütuste kasutamine tarbijatele pikas plaanis madalamad ja stabiilsemad hinnad," ütles Aguraiuja. 

Lisaks võtab Danpower Vee-Eksperdi tütarfirmalt Termoekspert OÜ-lt üle kümmekonna väiksema lokaalkatlamaja opereerimise Lõuna-Eestis. Nende hulka kuuluvad näiteks kooli- ja kortermajad, lasteaiad ning kultuurikeskused.

Danpower otsib jätkuvalt Eestis taastuvenergia projekte, kuhu on valmis investeerima kuni 100 miljonit eurot. "Eelkõige otsime suuri arendusi, aga tegeleme väga hea meelega ka väiksemate projektidega nagu näiteks Väimela," sõnas Aguraiuja.

Danpower Eesti AS kuulub Enercity AG kontserni, mis on Saksamaa üks suuremaid energiaettevõtteid. Danpower opereerib Eestis Võru ja Puiga kaugküttesüsteemi, kuhu on alates 2012. aastast investeerinud rohkem 7 miljonit eurot. Ettevõte kuulub Eesti Jõujaamade ja Kaugkütte Ühingusse.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD