Menu

.      

Kaitseväest üle jäänud toit läheb edaspidi Toidupangale

  • Kirjutas BNS

Kaitseinvesteeringute Keskus sõlmis koostöölepingu Toidupangaga ning edaspidi antakse Toidupangale tasuta üle tarbimiskõlbulik toidukaup, mis on kaitseväel üle jäänud.

Toidupanga kogumiskastid on esmakordselt suurõppuse Kevadtorm ajal kaitseväe linnakutes Tapal ja Jõhvis, Võru Taara linnakus, Miinisadamas, Filtri tänava linnakus ja Ämari lennuväljal ning kaitseväe keskpolügoonil, edastas kaitseressursside amet. Pärast õppust paigutatakse linnakutesse püsivad kogumiskastid.

„Kaitsevägi on pakkunud  võimaluse annetamiseks üksikisiku kuivtoidupaki ülejääkidele. Meile tagab see südamerahu, et söömiskõlbulik toit jõuab abivajajateni, mitte ei lähe prügikasti," ütles toetuse väejuhatuse toitlustussektsiooni juhataja Agne Silde.

„Koostööleping Toidupangaga on põhimõtteline muutus riigikaitse süsteemis ning õppuste korralduses ning see näitab, et hea eesmärgi nimel ollakse sellisteks muutusteks valmis. Varasemalt ei ole õppuste toidutagastamise logistika ja annetamine olnud kasutusel. Nüüd võimaldab leping meil annetada toitu, mis on näiteks inimeste maitse-eelistustest tingituna alles jäänud,“ ütles keskuse keskkonnajuht Merilin Kalmaru keskuse pressiesindaja vahendusel. 

„Meil on väga hea meel selle koostöö alguse üle. Peame seda oluliseks sammuks, kuna annetatud toiduabi võimaldab toidupankadel aidata väga paljusid inimesi,“ märkis Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn.

Üle antud toidukaup jagatakse tasuta puudust kannatavatele inimestele. Toidupank jagab toitu läbi kohalike omavalitsuste sotsiaaltöötajate nimekirjade ja heategevusorganisatsioonide.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD