Menu

.      

Kaja Kallas: ka vabas riigis tuleb jätkata võitlemist vabaduse eest

  • Kirjutas BNS

Peaminister Kaja Kallas ütles võidupühal peetud kõnes, et iseseisev ja vaba Eesti riik ei ole kingitus, vaid kõigi järjepideva ja sihikindla töö tulemus ning ka vabas riigis tuleb jätkata võitlemist vabaduse eest.

Peaminister rõhutas Vabadussõja Müüsleri lahingu mälestussamba juures peetud kõnes, et Võidupühal ei tähista me ainult võitu Võnnu lahingus. „Võidupüha on mitte üksnes mälestuspäev meie kõigi aegade võitudest ja võitlustest, vaid ka meeldetuletus, et isegi vabas riigis tuleb ühel või teisel moel jätkata võitlemist vabaduse eest,“ sõnas Kallas.

„Peame oma riigi julgeolekut pidevalt looma ja kindlustama. Meie julgeolek tugineb laiale riigikaitsele, kriisideks valmisolekule ja lähedastele liitlassuhetele, kuid samuti tugevale majandusele ning targale ja üksteist austavale ühiskonnale,“ tõi peaminister esile.

Kallas toonitas, et just lugupidamine üksteise suhtes ja soov jääda väärikaks ka siis, kui räägime rasketel teemadel, on see, mis meid liidab. „Rahvast, kellel on tugev ühtekuuluvustunne, on raske lõhestada ja seetõttu kergem kaitsta. Hoidkem seda koosolemise tahet,“ ütles peaminister.

„Oleme oma riigi hoidmisel ja Eesti elu edendamisel edukad, kui teeme koostööd. Koostöö eelduseks on tahe töötada ühise eesmärgi nimel ja austus nii oma kaaslaste ja kaasvõitlejate kui ka eesmärgi vastu. Ning vaba ja kaitstud Eesti on meie tähtsaim ühine eesmärk,“ sõnas peaminister Kallas.

20 PÄEVA ENIMLOETUD